Sport

Nagy a tét Norvégiában az Audi ETO számára

Kristiansand | Az Audi ETO célkitűzése az idény elején a magyar kupa, a hazai bajnoki cím és a BL-trófea elnyerése volt. Már csak az utóbbi lehetséges. A final fourba jutás is kemény feladat.
Somodi Géza

2024. április 27. 08:00

ETO
Az Audi ETO-nak csapatként kell jól működnie. - Fotó: Győri Audi ETO KC

Az EHF női Bajnokok Ligájában már a négy közé jutás a tét. A Győri Audi ETO KC ma Norvégiában a háromszoros címvédő Vipers Kristiansand ellen lép pályára.

A Vipers megnyerte az utóbbi három Bajnokok Ligáját. Két éve a döntőben éppen az Audi ETO-t verte a norvég bajnok, tavaly pedig a döntőbe jutásért kapott ki ellenük a magyar bajnok az MVM Domeban.

Számos győri vonatkozású szál is található a Vipersnél. Korábban az Audi ETO játékosa volt Katrine Lunde és Jana Knedlíková is. A csapat jelenlegi vezetőedzője, Hlavaty Tamás pedig Ambros Martín segítőjeként ténykedett a győri csapatnál. Ő később éppen a mostani győri tréner, Per Johansson mellett dolgozott a Rostov-Donnál, majd a svéd szakember távozása után ő lett az orosz csapat vezetőedzője. Onnan szerződött Norvégiába Ole Gustav Gjekstad mellé. Hlavaty a norvég tavalyi távozása után kapta meg lehetőséget a háromszoros BL-győztes csapat vezetésére.

Az bizonyos, hogy az Audi ETO számára létfontosságú a továbbjutás, de nyilván a norvégok számára is elvárás a legjobb négy közé jutás a három diadalt követően. Nagy csatára lesz tehát kilátás. Márcsak azért is, mert kiváló jétékosok alkotják a norvég gárdát: a már említetteken kívül a Vipers játékosa a világ egyik legjobbja, az orosz Ana Vjahireva és a svédek klasszisa, Jamina Roberts is.

Úgy tudjuk, a győri csapatnál mindeki egészséges és bevethető.

A 18 órakor kezdődő találkozón bosnyák játékvezetők, Amar és Dino Konjicanin fújják majd a sípot. Az összecsapást a Sport1 élőben közvetíti. Győri vélemények a klub honlapján olvashatók.

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
krumpli

Mit főzzek? Rakott krumplit!

csaló

Csábító volt a magas hozam, az üzlet 30 millióba került a győri férfinak

kvíz

KVÍZ: Hogy írjuk ezeket a neveket?

naptár

A többnapos ünnepek visszavetették az ipari termelést

Audi ETO

Itt a final four pontos programja

benzinkút, benzin, tankolás

Hatszáz forint közelében a gázolaj

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.