Sport

Sorsolásra vár a női kézilabda BL 16 csapata

Győr | A Győri Audi ETO KC az első kalapból várja a Bajnokok Ligája pénteki sorsolását. Nagyon erősnek tűnik a mezőny, lehet horror csoport is.
Somodi Géza

2022. június 30. 12:00

logo

Az Európai Kézilabda Szövetség nyilvánosságra hozta a 2022/2023-as EHF Bajnokok Ligájában induló csapatainak névsorát és a sorsolás kiemelési sorrendjét. Idén is 16 csapat indulhat, köztük a magyar bajnok Győri Audi ETO KC és a szabadkártyát kapott FTC-Rail Cargo Hungaria.  

Első körben két nyolcas csoportot alakítanak ki. Ezek a tényezők adnak keretet a sorsolásnak: 

  • a csapatokat négy kalapba sorolták,
  • minden kalapból két-két csapatot húznak ki egy-egy csoportba, 
  • az egy nemzetbeliek nem kerülhetnek össze. 

A négy kalap a következő: 

1.: Vipers Kristiansand (norvég), GYŐRI AUDI ETO KC (magyar), Metz (francia), Odense (dán) 
2.: Rapid Bucuresti (román), Buducsnoszt (montenegrói), Krim Ljubljana (szlovén), Bietigheim (német) 
3.: Storhamar (norvég), FTC-RAIL CARGO HUNGARIA (magyar), Brest (francia), Esbjerg (dán) 
4.: Lokomotiva Zagreb (horvát), Baník Most (cseh), CSM Bucuresti (román), Kastamonu Belediyesi (török) 

A legkülönlegesebb ebben egészen biztosan az, hogy a CSM Bucuresti a leggyengébb kalapba jutott, noha eddig sem volt gyenge, a nyáron pedig alaposan megerősítették a keretét. De nem ők lettek a bajnokok Romániában, ezért jártak így. Az bizonyos, mindenki szívesen elkerülné őket.  

Aztán a harmadik kalap is erős norvég, francia és dán csapattal, valamint a Ferencvárossal. Jóval erősebbnek tűnik, mint a második.

EHF

A szabályok és a kalapok ismeretében kétféle csoportot állítottunk össze a Győri Audi ETO KC számára: egy (szerintünk) ideálisat és egy horror jellegűt. Mindkettő lehetséges, de valószínű, hogy a kettő között lesz majd valahol a valóság. 

Ideális csoportnak ezt találtuk: 

  • GYŐRI AUDI ETO KC 
  • Odense 
  • Buducsnoszt 
  • Rapid Bucuresti  
  • Storhamar 
  • Brest 
  • Kastamonu Belediyesi 
  • Baník Most 

A „nem szeretném” kategóriájú pedig ez lenne: 

  • GYŐRI AUDI ETO KC 
  • Vipers Kristiansand 
  • Krim Ljubljana 
  • Bietigheim 
  • Esbjerg 
  • Brest 
  • CSM Bucuresti 
  • Lokomotiva Zagreb 

Fontos lenne a csoport első két helyének egyikén végezni, mert az jelentős előnyt jelent a sűrű szezonban: egyből a nyolc közé kerülnek, azaz egy kört megúsznak azok a csapatok. Ránézésre az első verzióban az Audi ETO fő ellenfele az Odense és a Brest lenne. A másik elosztásban viszont a papírforma szerint öt csapat, az Audi ETO, a Vipers, az Esbjerg, a Brest és a CSM futna versenyt hasonló eélyekkel a két kiadó helyért.  

Nem mindegy tehát, hogy dönt Fortuna. A csoportkör sorsolását július 1-én, pénteken 11 órakor tartják Bécsben online formában. A 2022/2023-as BL küzdelmei szeptember második hétvégéjén (2022. 09. 10-11.) indulnak. 

A csoportokból az első kettő egyből a 8 közé jut, a 3-6. Helyezettek pedig oda-visszavágós párbajban döntik el a továbbjutást. Értelemszerűen a 3. helyezett játszik a másik csoport 6. helyezettjével, a 4. pedig az 5. helyezettel, és viszont. Úgy, mint az előző évben. 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Lajta

Árvíz: meghozta eredményét a Lajta szükségtározójának megnyitása

kanyar

Egyenesítik az S-kanyart, lezárják az utat

kvíz

KVÍZ: Tessék jól választani!

buzgár

Így néz ki, amikor elfognak egy buzgárt

sport

BL: jó meccsek lesznek ma a tévében, igazi rangadó nem

szonda

Ittasan vezettek, lebuktak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.