Sport

Távozik Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke?

Győr | Az a hír járja be a kézilabdás köröket, hogy menesztették Bartha Csabát, a Győri Audi ETO KC elnökét. A klub hivatalos közleményt nem ad ki, azt mondják, nincs miről. Pedig a hír részben igaznak tűnik.
Somodi Géza

2022. március 12. 18:37

Bartha
Bartha Csaba a vezetésével begyűjtött trófeák egy részével - Fotó: Győri Audi ETO KC

Az interneten hozzászólók közül többen azt is tudni vélik, hogy 7:4 arányban szavazott Bartha ellen az elnökség, az audis küldöttek voksoltak mellette, és később le is mondtak elnökségi tagságukról. Állítólag az utód személye már eleve adott volt. 

Az Új Szó Nálunk úgy tudja, hogy némileg másként történtek a dolgok. Bartha Csaba maga mondott le pozíciójáról. A tervek szerint ugyanis gazdasági társaságot hoznak létre a csapat működtetésére, a jelenlegi klub is megmarad, de más feladatokkal.  Láttunk már ilyet a labdarúgásban is. A jelenlegi elnök nem értett egyet az átalakulás egyes részeivel, ezért döntött a távozás mellett. Információink szerint a szezon végéig marad. Az elnökségi tagok lemondása mögött is ez áll. 

Megkerestük a klub kommunikációs vezetőjét. Szabó Tamás elmondta, ő nem volt ott az elnökségi ülésen, arról semmilyen továbbítandó információt nem kapott, így nincs is mit közölnie.  

Az elnök lemondását – a mi információink szerint – megelőzte az a belső körben tett kijelentés, hogy Dézsi Csaba András polgármester bizalma, ha nem is megingott, de megcsappant az ETO KC regnáló elnöke iránt. Azt biztosra lehetett venni, hogy a Győr által delegált elnökségi tagok ezek után nem fogják Bartha Csaba maradását támogatni. Az Új Szó Nálunk úgy tudja, az elnökségi ülés előtt Bartha beszélt azokkal a tagokkal, akiknél nem volt ez teljesen bizonyos, s ő maga kérte, hogy fogadják el a távozását. Az utánpótlásban (a tizennégy év alattiaknál) felajánlott posztot nyilván méltatlannak találta a klubelnökség után, nem akart ilyen feltételek mellett maradni. Szavaira hallgattak az elnökségi tagok, így végül egyhangú szavazással mondtak igent Bartha Csaba távozására. Ezt követően az audis elnökségi tagok jelezték, hogy az elnökségben betöltött pozíciójukról, melyet magánemberként töltöttek be, lemondanak. Fontos azonban, hogy az Audi a most kialakult helyzet miatt nem száll ki, a német óriásvállalat továbbra is szponzora marad a győri kézilabda csapatnak. Bartha Csaba a szezon végéig, tehát júniusig marad az Audi ETO KC élén. 

Aki a klubon belüli viszonyokat, illetve Bartha Csabát jól ismeri, azt mondja, nem volt soha könnyű ember, de jobb klubelnököt utána nehéz lesz találni. Senki nem tudja még, hogy Bartha helyére kit szemeltek ki, ki lesz az utód. A klub és a csapat sikereit azonban féltik. 

Az ügyben megkerestük a polgármestert. Dézsi Csaba András cáfolta, hogy a Győr város által delegált elnökségi tagok szavaztak volna arról, hogy Bartha Csaba távozzon az elnöki posztról. Régóta ismeri az elnököt, még a cselgáncs szövetségből, rendkívül jó szakembernek tartja, megítélése szerint remek munkát végez a klub élén.   

Elmondta ugyanakkor, törvényi kötelezettség, hogy gazdasági társaságot kell létrehozni a kézilabdacsapat üzemeltetésére. Ő már egy éve jelezte, hogy az Audi ETO KC nagy értéke a győrieknek, nagy értéke a városnak, ezért nem érthet egyet azzal, hogy a klub egy egyszemélyes kft. tulajdonába kerüljön, és azzal sem, hogy a mindenkori város ne lehessen döntési pozícióban. Dézsi szerint az Audi ETO KC nem lehet másé csak a győrieké. 

Azt tartja helyesnek, hogy a város többségi, legalább 50+1 százalékos tulajdonosa legyen annak a gazdasági társaságnak, amely a klubot birtokolni fogja. Ellenkező esetben nem lesz beleszólása Győrnek a klubot érintő döntésekbe. S láttuk az ETO futball csapata esetében, mekkora rombolást okozhat, ha esetleg rossz tulajdonosi kézbe kerül a csapat. Ebben kérdésben nem értenek egyet Barthával. 

A polgármester hozzátette, betegsége miatt ő maga nem volt jelen a legutóbbi elnökségi ülésen, így arról részleteket nem tud mondani. Ő azt szeretné, hogy Bartha Csaba maradjon a klubnál, szükség van a szakértelmére a gazdasági átalakulás után is. 

Audi ETO
Dézsi Csaba András attól tart, a városnak nem lesz beleszólása a klub ügyeibe - Fotó: Győri Audi ETO KC

Kerestük Bartha Csabát is, nem tudtunk beszélni vele. Amint sikerül, közzé tesszük álláspontját. 

Az bizonyos, hogy sohasem jó, ha bizonytalanság lengi körül egy sportklub életét. Különösen az év legfontosabb időszakában, a hazai bajnokság, a magyar kupa és a BL utolsó szakaszában. Akárhogy is lesz, a szurkolók aggódnak, és némiképp találgatnak:  

  • Ahova a politika beteszi a lábát, jó dolgok nem születnek. Az élet bizonyította már. Azért is csak az ETO! Borítékolnám a nevet, hogy kit akarnak! 
  • Remélem ez nem igaz. Mert ha igen, akkor nekünk annyi! Európa legjobb sportvezetője! Lehet, hogy akkor szét is hullunk. Így veszélyben vagyunk és a játékosok is. Itt hagyhatnak minket... De remélem, hogy a hír csak kacsa. 
  • Na így lehet szétverni a világ legjobb csapatát! Ezzel is erősíteni a Fradit. Ez a hír, ha igaz, komolyan mondom, az ETO végét jelentheti! A fele játékos itt hagy bennünket az biztos, de az is lehet, hogy mindegyik szép lassan! Ez a döntés, ha igaz, akkor ez magasabb helyről jöhet... 
  • De a játékosok is hallják a rossz helyzetet és bizonytalanná válhatnak. Sötét idők jönnek! Valakik ott fent megunták az egyeduralmunkat, sajnos! 1-2 év és végünk... 
  • Ez a vég kezdete. Mert a játékosokat ez a helyzet bizonytalanná teszi. A világ legjobb csapatai azonnal kapnak rajtuk és ide már nem fognak nagy lelkesedéssel jönni.  
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
adó

NAV: érkeznek az adószámla-értesítők

SZE

Rektort keres a Széchenyi-egyetem

kvíz

KVÍZ: Melyik állítás igaz?

üveg

Törött üveggel sebesítette meg testvérét

bicikli

89 éves biciklist ütött el az ittas körözött

kábel

Este zárják le az autópályát

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.