Sport

„Valakinek szúrja a szemét, hogy jól működik minden az ETO-nál”

Győr | Az Audi Hungaria kiállt a női kézilabda csapat mellett, a szurkolók aggódnak és ötletelnek, mit kellene tenni. Összefoglaljuk az elmúlt napok véleményeit. Nem mellesleg a Győri Audi ETO 45–24-re legyőzte idegenben a Szombathelyi KKA-t a női kézilabda NB I 18. fordulójában.
Somodi Géza

2022. március 20. 18:00

Audi ETO
A szurkolók úgy látják, összefogásra van szükség a csapatért - Fotó: Győri Audi ETO KC

A Győri Audi ETO KC szurkolóit továbbra is erősen foglalkoztatja a klub átalakulása, Bartha Csaba elnök esetleges távozása kapcsán kialakult helyzet. Korábban írtunk arról, hogy a szerdai meccsre hívják a drukkereket demonstrálni az egységet. A klub továbbra sem tett közzé új információt, az Audi Hungaria Zrt. éves sajtótájékoztatóján viszont téma volt az ETO. 

Az Új Szó Nálunk érdeklődésére Alfons Dintner, az igazgatóság elnöke határozottan kijelentette, szerepvállalásukon semmit nem változtatnak a fejlemények. Már csak azért sem, mert tavaly októberben újították meg a támogatásról szóló szerződést, újabb három évre. És egyébként is, a csapat ugyanazt a minőséget, ugyanazt szemléletet képviseli, mint a német tulajdonú cég. Ezek azért bíztató szavak. Az újabb szerződéskötés bejelentésekor egyébként nagyon hasonlóan beszélt Bartha Csaba is, aki akkor azt ígérte, „méltó módon képviseljük a márkát és a prémium járműveket”.   

A szurkolók a Facebookon, a Győri Audi ETO KC Női Kézilabda Csapat nevű csoport oldalán is megfogalmazták álláspontjukat. Ezek közül válogattunk, ezeket közöljük, némileg szerkesztve és moderálva. Megjegyezzük, sok sarkos véleményt itt le sem írhatunk.  

Sokan egyszerűen érthetetlennek tartják az egészet: 

  • Miért kell tönkre tenni, ami működik. Érthetetlen. 
  • Remélem, nem a férfi csapatunk sorsára jut! 
  • Számomra érthetetlen! Az érték, amit felépítettek, az így működik, ezekkel az emberekkel! Nekik nem fontos, hogy Győr neve a világ élvonalában van? A Barcelona csapatára is vigyáznak, mint a hímes tojásra. Nevetséges! Elszomorító! És végtelenül dühítő! Még mit akarnak tönkre tenni!? 
  • Nézd meg, hogy a játékosok hogy szeretik egymást, ilyen nincs sehol, csak az irigység. 

Egyeseknek van tippje, hogy miért történik mindez: 

  • Ami működik mért kell elrontani? Irigylik az AUDI ETO sikereit! Öröm kézilabda meccsre járni! Itt játszik a világválogatott. 
  • Vidék veri a fővárosiakat, ez tarthatatlan! A focival is az volt a gond! Csak az Audira nem tudják ráküldeni a NAV-ot! 
  • Valakinek szúrja a szemét, hogy jól működik minden az ETO-nál. Valahogy ezt akarják egy kicsit megpiszkálni. 
  • Eddig azért nyomták a „fagyit”, mert azt hitték, az a legjobb és legnépszerűbb. Aztán kiderült, még sem. Most az ETO-ra vetettek szemet. Nem politizálok, de a politikát beengedni a sportba tiszta bukás. 
  • Ne keverjétek bele a politikát, az nem vezet sehova. Az viszont igaz lehet, hogy az Audinál sem dől most a pénz. Csak nyugodtan. 
  • A sport az legyen politikamentes! 

Az önkormányzat nagyobb szerepvállalását többen veszélyesnek tartják:  

  • Nehogy úgy járjunk, mint az Érdi csapat, átvette őket az önkormányzat és végük is volt. 
  • Borsos Attila jól elmondta, polgármesterek jönnek mennek és lehet ez a polgármester úgy gondolja, ez így rendbe van, de jön egy új, aki lehet, nem így fogja gondolni. És amit sok év alatt az emberek nagy nehézségek árán felvirágoztattak, az csak úgy elveszhet a semmibe. 
  • Lásd a hatszoros bronzérmes Érd esetét is! 
  • Nem szeretném idehozni az Érd példáját, de ebből ki kell zárni a politikát! Senkit nem kívánok megsérteni, de a város vezetése (többségi tulajdonban) nyilván politikai alapon dönt. Lehet, hogy egy polgármester teljes mellszélességgel kiáll a csapatért, de aztán más(ok) jönnek a polgármesteri székbe és ők nem állnap ki a csapat mellett, mondván „kevesebb pénzből maradjunk középcsapat”! És ezt mi, szurkolók, nem engedhetjük! Nem engedhetünk a professzionizmusból! Bízom benne, hogy Győr a józan ész mellett dönt, talál egy mindenki (főleg a CSAPAT) számára kedvező megoldást! Hajrá ETO! 
  • A klubbot működtető gazdasági társaságnak egy tulajdonosa lehet, a jelenlegi egyesület. Az egyesület elnökségében továbbra is helyet kaphatnak a város képviselői, így megmarad a beleszólási joguk. A városnak nem lehet tulajdona a gazdasági társaságban, annak rengeteg veszélye lenne… Azt meg nem is értettem, hogy a foci csapat bukását miért kellett ebbe bele keverni? Az egy teljesen más történet volt. A sport legyen független a politikától és így a várostól is! 

Többen pedig javaslatot is tettek, mit kellene tennie a szurkolóknak: 

  • Javasolhatnék egy internetes szavazás elindítását Bartha Csaba úr mellett, hogy maradjon a klub elnöke! 
  • Fogjunk össze és gyűjtsünk aláírásokat Barta Csaba maradásáért! 
  • Mert? 
  • Mert szerintem a Vanyus Attila után ő volt a legjobb szakosztályvezető eddig a csapatunknál! 
  • Javaslom, szervezzünk egy ETO-s megmozdulást a városháza elé! Minél előbb, annál jobb! 
  • Csabának maradni kell! Ennek érdekében tegyünk valamit: kihallgatás a polgármester úrnál, a hivatal előtt gyülekezzünk, az Audi vezetőségével beszéljünk, írjunk a miniszterelnök úrnak stb. Az ETO a miénk és világelső. Annak is kell maradnia! 

És végül a legtöbbek kérése: 

  • Kedves Bartha Csaba, ne hagyja el a clubot! 
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
olimpia

Szilágyi Áron csodát tehet

Dézsi

Kórházi ágyáról küldött V betűt Dézsi Csaba András

csirke

Mit főzzek? Csirkét zöldségekkel!

benzinár

Nem is olyan drága a magyar benzin?

munka

Többen dolgoznak itthon és külföldön

otthonfelújítás

Pontosítások jelentek meg az otthonfelújítási programban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.