Sport

Vasárnap kiderül, ki nyeri a női kézilabda kupát. Tippeljen!

Tatabánya | A Győri Audi ETO KC arra készül a hétvégén, hogy visszaszerzi a magyar kupát riválisától. Most rendezik ugyanis a Török Bódog Magyar Kupa négyes döntőjét Tatabányán. A győriek számára a Debrecenen és vélhetően a Ferencvároson át vezet az út a sikerig. Esélylatolgatás, információk és szavazás.
Somodi Géza

2023. április 21. 17:00

ETO
- Fotó: Győri Audi ETO KC

A papírforma az Audi ETO végső győzelmét jelzi, de ez kupa. Ezen a hétvégén egy-egy meccsen bármi előfordulhat, akár meglepetés is. Tavaly is ez történt, a FTC-Rail Cargo Hungaria kis híján be sem jutott a döntőbe, kiélezett meccsen végül hetesekkel, egy góllal sikerült felülkerekednie a Siófokon. A döntőben aztán mégis mondhatni simán, 4 góllal verte az esélyesebb Audi ETO-t. 

A győriek idén az elődöntőben a DVSC SCHAEFFLER-rel mérkőznek, azaz a bajnokság harmadik helyezettjével, a válogatott gerincét adó csapattal. Rangadó lesz tehát. Nyilván komoly erőket mozgatnak majd meg a debreceniek, de legutóbbi bajnoki meccseket látva nehezen elképzelhető, hogy megszorítsák a tavalyi bajnokot. De mint már említettük, ez kupa, egy meccsen bármi lehet, érdemes óvatosnak lenniük a győrieknek. 

Azért könnyen elképzelhető tehát, hogy megismétlődik a tavalyi döntő, azaz az Audi ETO és a Ferencváros találkozik. (Az tényleg nagy meglepetés lenne, ha az elődöntőben az MTK kiütné a Fradit.) Persze idén másnak tűnik a helyzet, ami az erőviszonyokat illeti. Mint ismert, az FTC és az Audi ETO három hete mérkőzött Győrben, 11 gólos hazai győzelem született. Kijelenthető, a két csapat nem volt egy súlycsoportban. 

Annak a meccsnek a beharangozójában azt írtuk, a két félidő alatt kiderül, valójában milyen formában van a két csapat. Nos, leginkább az derült ki, hogy a győriek képesek lehetnek bármire. Hosszú idő után ismét úgy játszottak, mint legszebb napjaikban. Beton védelem klasszis kapusteljesítménnyel, színes támadójáték, parádés gólok szélről, beállóból és átlövésből egyaránt. Ez jellemezte a csapatot. A fővárosiak pedig sem egyénileg, sem csapatként nem nyújtottak még közepes teljesítményt sem. 

Éppen ez lehet a fővárosiak reménye, azaz abban bízhatnak, hogy még egyszer nem fordulhat elő, hogy klasszisaik sorra betlizzenek. Azon a meccsen Bíró Blankának alig volt védése, Bölk és Cvijics is csak egy-egy gólt szerzett, Malenstein két akciógólt lőtt csupán és Márton Gréta is sokkal többet hibázott a szokottnál.  

Persze nem önmaguktól voltak sebezhetőek a ferencvárosiak, a győri csapat annyit engedett nekik. S ha az Audi ETO kétharmadát nyújtja a múltkorinak, akkor is simán nyerhet.

A kérdés tehát most az, hogy az Audi ETO KC többször is meg tudja-e ismételni azt a teljesítményt, amit legutóbb a Fradi ellen.

Ha igen, akkor jöhet a Debrecen, a Ferencváros, aztán majd az Odense, övék lesz a győzelem, legfeljebb szorosabb meccsen. 

Azt még érdemes megjegyezni az esélyek latolgatásakor, hogy idén bő egy hónappal korábban rendezik a hazai négyes döntőt, mint tavaly. Ez miért lényeges? Mert akkor az FTC már csak erre gyúrhatott, az Audi ETO-nak viszont rá egy hétre jött a BL Final4. Most mindkét csapat érdekelt még a nemzetközi kupában is, egy hét múlva játszanak. A Debrecennek és az MTK-nak kell tehát csak erre koncentrálnia, persze a bajnokság mellett.

És most nem az Audi Arénában lesznek a találkozók, ez is egy lényeges tényező. Bár az előzetes adatokból úgy tűnik, jóval több győri szurkoló lesz a tatabányai lelátókon, mint például ferencvárosi. Így könnyen lehet hazai hangulat az Audi ETO számára.

Ön szerint ki nyeri a kupát?

Választások

A program: 

Április 22., szombat, MK-elődöntők: 
15:00 Győri Audi ETO KC–DVSC SCHAEFFLER (Tv: M4 Sport+) 
17:30 MTK Budapest–FTC-Rail Cargo Hungaria (Tv: M4 Sport) 

Április 23., vasárnap: 
13:45 Török Bódog női Magyar Kupa, bronzmérkőzés (Tv: M4 Sport) 
16:30 Török Bódog női Magyar Kupa, döntő (Tv: M4 Sport) 

Parkolás. A szervezők felhívják a szurkolók figyelmét, hogy a csarnok közvetlen közelében való parkolásra a parkolási térkép alapján, a parkolók kapacitásaihoz mérten nyílik lehetőség. Az Olimpikon úton és a Réhling Konrád úton parkolni tilos. A csarnoktól távolabb eső további parkolási lehetőségeket lehet még használni. 

Parkolás

Kapunyitás. Szombaton 13:00-tól, vasárnap 11:45-től van mód a belépésre a Tatabányai Multifunkciós Csarnokba, érvényes belépőjegy ellenében. 
 
Jegyek. Helyszíni jegy vásárlásra a csarnok főbejárata melletti jegypénztárban lesz lehetőség. Szombaton 13:00-tól, vasárnap 11:45-től tart nyitva. Online a készlet erejéig szintén van mód a jegyvásárlásra, a https://www.funcode.hu/esemeny/torok-bodog-noi-magyar-kupa-negyes-donto/ linken. Az eseményre megvásárolt jegyek bérletnek számítanak, azok mindkét napra és mind a négy mérkőzésre érvényesek, így a szurkolók azt mindkét napon vigyék magukkal. 
 
A belépés rendje:  
I. bejárat – Győri Audi ETO KC 
II. bejárat – DVSC SCHAEFFLER 
III. és IV. bejárat – semleges szurkolók 
V. bejárat – FTC-Rail Cargo Hungaria, MTK Budapest 

További információkat a Magyar Kézilabda Szövetség honlapján olvashat.

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
ítélet

Jogerősen 7 év börtön gyermekpornográfia miatt

hori

A skorpiót ma intenzív érzelmi hullámvölgyek jellemzik

KVÍZ

KVÍZ: Tudja, hány ujja van a lónak?

ősz

Kellemes őszi idő várja a szabadba az embereket

bíróság

Nincs próbaidő, börtön vár a durván verekedő férfira

lakás kulcs

Győrben átlagosan 215 ezerért lehet lakást bérelni

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.