Sport

Vébé szubjektíven: A fekete oroszlánok

Katar | Hétfő reggel azt mondtam, ma biztosan lesz két jó meccs, a brazil-svájci és a portugál-uruguayi. Ez utóbbi tényleg nem volt rossz, de a két igazi csata a másik két találkozó volt.
Somodi Géza

2022. november 29. 11:30

Katar
- AP Photo/Ebrahim noroozi

Tizenegy gól és több fordulat tanúi lehettek, akik látták a Kamerun-Szerbia, illetve a Dél-Korea-Ghána összecsapásokat. Számomra különösen érdekesnek és némileg újdonságnak bizonyult, hogy a két fekete-afrikai ország csapata küzdőszellemből is nagyot villantott. Kamerun vezető góljára hármat vágtak a szerbek, már-már gálázni kezdtek, s ezt a lazuló figyelmet kihasználta Kamerun, egyenlített. Fordított volt a menetrend a másik találkozón, Ghána két góllal ment már, de a meccset soha fel nem adó ázsiaiak egyenlítettek. Az afrikai játékosokban viszont volt még erő berámolni a győztes gólt. Minden elismerésem a négy csapatnak a támadó fociért!  

És még egy apróság, a dél-koreaiak portugál mesterét a meccs után kiállították, mert hevesen reklamált, amiért a bíró idő előtt, 11 perc hosszabbítás után lefújta a meccset... 

A brazilok a szintén győzelemmel rajtolt Svájcot fogadták, és kivárták azt az egy helyezkedési hibát, ami egy gólhoz kell, és nyertek. No meg az általam nem kedvelt, de elismert Casemiro nem várta meg azt sem, hogy a labda eléje kerüljőn, már előtte meglőtte kapásból. Szép volt. Az azért elgondolkodtat, hogy egy védekezésre szerződtetett játékosnak kellett megtörni a gólcsendet, amikor olyan csatárai vannak a braziloknak, amilyenek. Nálam biztosan nem Raphinha lenne a kezdő, hanem Gabriel Jesus. 

A meglehetősen parázs Portugália-Uruguay meccsről két dolgot említek. Egyrészt C. Ronaldo úgy szerzett gólt, hogy hozzá sem ért a labdához. S rá jellemző módon meg is ünnepeltette magát érte. A másik, hogy a portugálok ezen a meccsen is megkapták a tizenegyesüket, ami az én szabálykönyvem szerint nem járt volna. Az uruguayi estében letette a kezét, hogy tompítsa az esést. De a karja még nem ért le a gyepre, amikor nekirúgták a labdát. Ez kezezésnek számít. Ha már leért, akkor nem. Szóval nem a hátvéden múlik a bűntető, hanem a támadón, hogy mikor rúgja neki a kéznek a labdát. Ez szerintem rossz szabály. Nem kellene mereven használni, ennyi önállóságot meg kellene hagyni a bírónak.  

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
targonca

A dél-koreai targoncát küldött mongol beosztottjára, ő csaknem meghalt

ETO

Lépéshátrányba került az ETO FC

kvíz

KVÍZ: Itt minden jó

tészta

Mit főzzek? Valamilyen tésztát!

famászás

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

szúnyog

Az eső kedvezett a szúnyogoknak, a hűvös idő ellenkezőleg

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.