Sport

Vébé szubjektíven: Még gyenge focival is tovább lehet menni

Katar | A legjobb 16-ba került Franciaország után Ausztrália, Argentína és Lengyelország.
Somodi Géza

2022. december 1. 10:00

Mexikó
Amikor végleg eldőlt Mexikó kiesése  - Fotó: TASR/AP Photo/ Julio Cortez

A D csoport utolsó körével folytatódott a világbajnokság szerdán. A kérdés az volt, hogy a biztos továbbjutó Franciaország mellet melyik csapat jut még tovább. A másik három bármelyikével megtörténhetett volna.  

Ausztrália és Dánia találkozója amolyan ki-ki meccs volt, ahhoz képest nem láthattunk öldöklő küzdelmet. A dánok alulmúltak minden várakozást, a tisztes iparos ausztrálok egy gólja és győzelme továbbjutást ért. Ha valahogy gólt rúgtak volna az északiak, akkor a meglepetés győzelmet arató Tunézia ment volna tovább. Csakhogy a dánok a három meccsen lőttek összesen egyetlen gólt, de tegnap nem. 

A Franciaország-Tunézia meccs megér egy misét. Legalább egyet. A címvédő tartalékosan állt fel, legjobbjai közül többet is pihentetett Deschamps, megtehette, a csoportelsőségük már biztos volt. Tunézia vitézül küzdött, rúgott is egy gólt. Bejött aztán több kezdő játékos a galloknál, más is lett a játék képe. A hosszabbítás vége aztán olyat hozott, amit ritkán látni, hála a VAR-nak. Jól jellemzi a történteket az M4 Sport riporterének, Hajdú B. Istvánnak néhány megállapítása.   

– Tunézia történelmi győzelmet arat a semmiért – mondta 3 perccel a vége előtt, tunéziai vezetésnél. 

– A szegény ember esete az ággal – jegyezte meg egy perccel később, amikor Griezmann kiegyenlített. 

– A győztes szomorúbb, mint a vesztes – összegzett a lefújáskor, mert Tunézia mégis győzött, miután a bíró visszavonta a gólt, les címén. Pedig ha ez les, akkor rossz a szabály. Vagy a jó szabályt rosszul alkalmazták. Még szerencse, hogy a másik pályán olyan eredmény született, hogy ez az ítélet nem befolyásolta a továbbjutást. Mert akkor lett volna nagy cirkusz.   

A C csoportból mind a négy csapat továbbjuthatott az első két forduló után. Érdekes módon nem az a kettő folytathatja, amelyik tegnap nyert. Azt is mondhatjuk, hogy nem az a kettő, amelyik a legtöbbet tette a továbbjutásért. A két meccs után vezető lengyeleket két góllal elintéző argentinok mentek tovább csoportelsőként. Mellettük a szerdán semmit nem mutató lengyelek lettek a befutók. Nem nagyon értettem, miért mutattak abszolút defenzív játékot (kaput eltaláló lövésük sem volt), amikor szinte végig hajszálon függött a kiesésük. Szczesnyn mondjuk nem múlt, fogott vagy tíz lövést, köztük Messi bűntetőjét is.  

A mexikói meccsen több mint fél órán át volt olyan állás, hogy ha a rohamozó latin-amerikaiak újabb gólt lőnek, a lengyelek kizuhannak. Rúgtak is két lesgólt, de a szabályos már nem sikerült. És szembe állítva a lengyelekkel, le a kalappal Szaúd-Arábia előtt. Az utolsó pillanatban ők lőttek gólt, pedig nekik az már nem osztott, nem szorzott.  

A lengyelek passzivitásuk jutalmaként legalább megkapták Franciaországot a nyolcaddöntőben, az argentinok pedig Ausztráliával mérkőzhetnek. 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
kvíz

MESTERKVÍZ LXX.: Attilától a széki liléig

traktor

Türelem kell a traktorokhoz

sport

Indul nekünk a Nemzetek Ligája és női kézi BL

Szigetközi Szatyor

Ismét csurig a Szigetközi Szatyor

Aranypart

Az Aranyparton véget ért a szezon

hori

Az ikrek kreatív ötletei ma könnyedén szárnyra kaphatnak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.