Sport

Vébé szubjektíven: Nincs nap csoda nélkül

Katar | Akkor kezdtem el írni ezt a cikket, amikor lejárt a rendes játékidő a Dél-Korea-Portugália meccsen. Ez volt az első mondat, amit megfogalmaztam: A H csoportban nem történt semmi különös. Merthogy vezetett Uruguay és döntetlenre állt Dél-Korea. Továbbjut Portugália és Uruguay, sima ügy. De hát jöttek a hosszabbítások és jöttek a drámák.
Somodi Géza

2022. december 3. 18:30

vébé
A lefújás után forrtak az indulatok Uruguay meccsén - Fotó: TASR/AP Photo/Aijaz Rahi

Megvillant dél-koreai Szon klasszisa, és egy kivédekezett szögletből indult nagy rohanás után az egyetlen lehetséges pillanatban gurított társa elé, aki belőtte. Vezetést szereztek az ázsiaiak a 91. percben Portugália ellen. És ezzel átvették a második helyet, több lőtt góllal a dél-amerikaiaktól. Nekik viszont volt még 8 perces hosszabbításuk. A nagy rohanásban akadtak nagy helyzetek itt is, ott is, meg egy meg nem adott tizenegyes az uruknak. Amit ha belőnek, továbbmennek. Simán belerúgtak Cavani lábába, én úgy láttam. De a bíró (és a varosok) nem érezték még annak sem szükségét, hogy visszanézzék. Pedig legalább annyira büntetőt ért az eset, mint amit a ghánaiak megkaptak az első félidőben (és amit kihagytak), vagy amit a varozás után nem ítélt meg a játékvezető az uruguayiaknak a második félidő közepén. Szóval szerintem, hogy úgy mondjam, a bíró nem fújt Uruguaynak. Be is kellett sietnie az öltözőbe a lefújás után. 

Persze Dél-Korea erről nem tehet, ők odatették magukat rendesen, sikerük nem érdemtelen. A legfőbb tanulság az, hogy az utolsó csoportmeccsen senki ne számítson az élen álló, jóval esélyesebb csapat győzelmére, főleg, ha az biztos továbbjutó. Így volt ez Franciaország, Spanyolország és most Portugália esetében is. 

Az esti két meccs vége felé úgy gondoltam, azokra legalább igaz lesz, amivel kezdeni akartam ezt az egészet. A brazilok a cseresorral ikszelnek, Svájc nyer, tiszta sor. Nos, nem sokon múlott, hogy itt is boruljon a rend. Kamerun gólt lőtt, ezzel Brazília is beállt a sorba, favoritként kikapott. Közben a svájci cserék már önfeledten ölelgették egymást a kispadnál. Mondjuk nem tudom, mitől voltak olyan nyugodtak. Ha a szerbek rúgtak volna egy gólt, amire az utolsó pillanatban is volt lehetőségük, akkor totál egálra állt volna Svájc és Kamerun, ami a pontokat és a gólokat illeti. A sárgalapok döntöttek volna. A szerb-svájci meccs vége felé pedig volt egy kis balhé, abban benne volt néhány lap (kész csoda, hogy a jópár albán származású svájci és a szerbek nem kaptak addig össze). De legalább a bíró higgadt maradat, így ha jól számoltam, a sárgák terén is eggyel jobb volt Svájc Kamerun ellen. Talán ezért voltak olyan nyugodtak. 

Ami a folytatást illeti, félek, hogy túl óvatosak lesznek a csapatok, kevés lesz a nyíltsisakos játék. Mert a csoportkör utolsó körében jobbára a másik meccs eredménye miatt kellett több csapatnak is rátenni néhány lapáttal. Innentől meg nincs másik meccs. Remélem, ebben sem lesz igazam. 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
harcsa

Mit főzzek? Süss halat!

fásítás

Folytatódik a települések fásítása

kvíz

KVÍZ: Milyen hangszeren játszik?

tűzifa

Füstbe ment rezsivédelem: a fával tüzelőket nem segíti támogatás

Csernobil

Csernobil 38 évvel ezelőtt: a robbanás már megtörtént, de a világ még nem tudott róla

emberek

Egy év alatt 43 ezerrel lettünk kevesebben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.