Sport

Világi az ETO-ról: Előrébb tartunk, mint azt vártam

Győr | Előrébb vagyunk, mint amit 2023-ig elképzeltem, nem hittem volna, ennyi fiatalt sikerül beépíteni a csapatba - mondta az ETO NB II-es labdarúgó csapata kapcsán Világi Oszkár tulajdonos, aki tavaly vette meg a klubot. Úgy látja, stabilizálták a helyzetet, visszahozták a csapatszellemet, lelkiekben és infrastruktúrában is erősebb klub, s kiemelte a klubfilozófiát is. "Azt nem látom még, hol vannak itt az igazi szurkolók, akik feltétel nélkül szeretik az ETO-t, s mindig kiállnak mellette" - közölte.
Cséfalvay Attila

2023. január 27. 13:00

labdarúgás
Priskin Tamás, Tímár Krisztán, Világi Oszkár és Tóth Miklós a pénteki sajtótájékoztatón. Fotó: szerző

A 2023-as bajnoki rajt előtt tartott ma sajtótájékoztatót az ETO, melyen Világi Oszkár klubtulajdonos is részt vett. 

Emlékeztett rá mindenkit, hogy egy éve a győri városházán azt mondta, új időszak kezdődik az ETO életében: erős klubot építenek, a múlt értékeire alapozva, s egy hosszútávú fejlődés résztvevője lesz. "Elsőként felmértük a klub állapotát: szervezeti struktúráját megváltoztattuk, a vagyonjogi állapotot felmértük. A stadion tulajdonjogi helyzetének megoldása is sikerült, a viszonyok tisztázódtak: a tulajdonos az állam, nekünk vagyonkezelői státuszunk lett. A harmadik rész a személyi állomány stabilizálása: több poszton új vezető került ide" - kezdte. 

Világi szerint fontos volt, hogy "visszahoztuk a csapatszellemet. A klub nem munkahely, életforma." Az infrastruktúrális fejlesztésekre is kitért: a tervek elkészültek, hogy tovább léphessenek a stadiont és az akadémiát illetően. Most a stadion átépítés kiviteli terveinek készítőjét keresik. A vendég szektor fedett lehet, s a tribün alsó részét átépítik, "több helye lesz az akadémiának. Anyagiakat kell hozzá tenni, ez nem egyszerű – csak a költségek egy része lesz tao-forrás. Év közepére elkészül a beruházás költségvetése, utána megpróbáljuk a kivitelezést."

A felnőtt csapat kapcsán a tulajdonos elmondta: a felnőtt keret több mint fele akadémiából került ki, "fiatal játékpercekben mi vagyunk a legerősebbek. Magyarország egyik legjobb akadémiájára építettünk, sok fiatal szerepel a csapatban. Lelkiekben is erősebb klub és infrastruktúrában is: klubfilozófiája és céljai vannak. Az első állomás, a stabilizálás megtörtént. Most az jön, hogy a következő szezonban bizonyítsuk, hogy ez eredményekben is megmutatkozik. Az ETO célja, hogy visszakerüljünk az NB I-be: ehhez sok mindent el kell végezni. Ez zajlik, elszántságunk nem tört meg."

Világi a Hosszabb mint zöld blog kérdésére (Ott tart-e a csapat, ahová mostanra remélte?), úgy reagált: "messzebb vagyunk, mint amennyit elképzeltem, nem hittem volna, ennyi fiatalt sikerül beépíteni. Kis szerencsével dobogón lehetnénk. Fiatal csapatunk tapasztalatlan, de hiszünk ebben az útban. Úgy abszolváltuk ezt az időszakot, hogy nem vagyunk az utolsó helyen." A tulajdonos a meccseik jó színvonalát, dinamikáját emelte ki. "Akadémisták vannak a pályán, ez a tapasztalat be fog érni. Azt hittem, az első évad sokkal nehezebb lesz – jó úton vagyunk, ennek meg lesz az eredménye. Jó meccseket vívunk. A bizalomra építünk, bízunk az edzőben és a játékosokban – ez a jövőre nagy érték lesz."

"Hol vannak a szurkolók, azt nem látom itt: egy igazi drukker feltétel nélkül szereti a klubot, minden időben kiáll mellette, hogy sikeres legyen. Ezt nem látom még Győrben. Én mindent megteszek ezért a klubért" - fogalmazott. 

Az Új Szó azt kérdezte: a stadionátépítés vagy az NB I lesz meg előbb? "Előbbi technikai kérdés. Jövőre ez a csapat kész lesz: fontos, hogy a munkát végezze el. Ha ez meglesz, kizárt, hogy nem eredménye" - mondta Világi. 

Ami pedig a szakmai részt illeti: Tóth Miklós klubigazgató szerint hosszútávban és pozitívan gondolkodnak. "Fiatal tehetséges a csapat és az edző. Mindenki csak NB I-ben gondolkodik. A fiataloknak játszaniuk kell, előre fogunk lépni. Csinger Márk a DAC kölcsönjátékosaként visszatér tavaszra az ETO-hoz. Ami az igazolásokat illeti, könnyebb dolgunk lesz, ha NB I-esek leszünk. Most vonzóbá teszi a klubot, hogy az érkezők tovább tudnak lépni a DAC-ba. Ezt az utat mutattuk meg neki, sok játékos leigazolásánál  fontos volt. "

Tímár Krisztián vezetőedző szerint a kiegyensúlyozottabban szeretnének teljesíteni. "Próbáltunk posztra igazolni, négy új játékos érkezett. Az erőcsatár Morinigóval nőtt a repertoár. Szendrei nagy értéket képvisel, a magyar foci értéke. Keresztes a szakmai menedzsment közös sikere, Csontos Dominikot is ismertem, több poszton bevethető. A fiatalos úton haladunk, mindegyik játékosban nagy potenciál rejlik. Hiszek benne, hogy sikeresek tudunk lenni, de egy erős stabil csapat kialakítása 2-4 átigazolási időszakot is felölel. A fiatalokat próbáljuk mentálisan erősebbé tenni. Ha a fejlődés kiegyensúlyozottabbá teszi a csapatot, akkor előrébb fogunk végezni nyárra a táblázaton, a felső házban minél előrébb szeretnénk kerülni. Háttérben dolgozunk még igazoláson, ha tudunk támadót igazolni, akkor elképzelhető, hogy lesz még érkező, de kényszermegoldásokba nem megyünk bele.

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
ETO

Az ETO szurkolói a Vasas mellett, a Vasas az ETO ellen?

spagetti

Mit főzzek? Spagettit!

kvíz

KVÍZ: Miről szólnak ezek a szólások?

benzin

Korrekció a kutakon

egyetem

Rekordközeliek a jelentkezési adatok az egyetemen

tűzoltóság

Heti mérleg a tűzoltóknál: a sokadik baleset történt Szemerénél

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.