Bűnügy

A nyomok É. Imréhez vezetnek, de neki mindenre van egy új története (GALÉRIA)

Győr | A győri „villanyszerelős gyilkosságokkal” vádolt É. Imre és az eltűnt M. Zoltán DNS-nyomait, vérét – több helyen egymással keveredett állapotban – találták meg a nyomozók a vádlott autójában, egy zacskón, kormányon, sebességváltón. É. Imre új történetekkel lepte meg a bíróságot.
Új Szó Nálunk

2023. január 24. 15:26

villanyszerelő
- Fotó: Laczó Balázs

Azt az egyet tudták 2018-ban M. Zoltán eltűnésekor, hogy utoljára É. Imrével találkozott tartozása rendezése miatt, ezért az első mintavételt rajta végezték el: kézfején találtak vérnyomot. Lefoglalták ruháinak egy részét, kabátját, farmerját – azt is, amit a vád szerinti gyilkosság napján viselt. A lövésből származó úgynevezett gyúelegy nyomai megtalálhatók voltak a kabátja kézelőjén, a nadrágon is.  

Minderről É. Imre azt állítja: fekete ruhás emberek letérdeltették, kezét a feje fölé kellett emelni és egy méterről átlőttek a feje fölött. Így – ha ezt verziót elfogadnák – megmagyarázná a nyomokat, és a fizikus szakértő teljes mértékben nem is tudta kizárni a lehetőséget. É. Imre itt akár hátra is dőlhetett volna, de inkább kardoskodott, hogy a nyomok nem származhattak tőle: nem tudja ugyan, melyik nadrág volt rajta, de az biztos, hogy nem az, amelyiket lefoglalták. A kabátról azt állítja: nem is az övé, s az ügyész felvetette neki, hogy a bűnjelkamrában a ruha megtalálható és akár DNS-vizsgálatnak is alávethető, végül ezt a szálat nem varrta el a védelem. 

A genetikus részletesen beszámolt a nyomozók által vizsgálatra rájuk bízott tárgyakról. Az É. Imre tulajdonát képező Opel Vectra motorháztetején M. Zoltán DNS-maradványait találták meg, s a két férfi kevert DNS-nyomait árulta el a luminolos vizsgálat a sebességváltón, a kormányon, a csomagartóból lefoglalt nejlonzacskón pedig a vádlott és a sértett kevert vérét találták. Szabad szemmel is jól látható vérnyomot őrzött a sofőrajtó kilincse és az a mögötti rész. 

Amikor ez a részlet elhangzott, É, Imre szót kért és előadta, hogy a találkozásuk után, de még az az autó lefoglalása előtt ő járólapot hozott Ausztriából és megvágta az ujját. Az ügyész jelezte neki, hogy a kezén talált vérmaradvány a kézfején volt, nem az ujján. Erre azt ismételte el, hogy ő akkor is csak azt tudja mondani: nem bántotta M. Zoltánt és nem ölt meg senkit. 

Arra először nem tudott felelni, hogy vajon M. Zoltán DNS-profilja hogy került a sebességváltóra vagy a kormányra. Végül azzal magyarázta – ezt most mondta eddig először „reggel kezet fogtunk, mint úriemberek”. A szakértő egyébként teljes mértékben nem zárta ki – mint, hogy teljes bizonyossággal kizárni mást sem tud – hogy kézfogással „átadható” ilyen mennyiségben is anyagmaradvány. Valószínűsíthető azonban, hogy ehhez hosszabban tartó kontaktusra van szükség – jelentette ki. 

Azért azt még hozzá kell tennünk, nem kételkedve önmagában a kézfogás megtörténtében, de első vallomása még úgy hangzott korábban: nem is találkoztak aznap M. Zoltánnal.  

Galéria
A nyomok É. Imréhez vezetnek-1
A nyomok É. Imréhez vezetnek-2
A nyomok É. Imréhez vezetnek-3
A nyomok É. Imréhez vezetnek-4
+6
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
labdarúgás

Öt éve nincs köztünk Palotai Károly: „Nálunk a vízcsapból is a sport folyt" (INTERJÚ)

Fertő tó

Akadémikusok: a Fertő tavi bírósági ítélet indokolása szakmailag nem meggyőző

tiltakozás sopron

Civilek tiltakoztak Sopronban

Audi

Az Audi túlzónak tartja a szakszervezeti követeléseket

ügyelet

Íme a pontos adatok az új orvosi ügyeleti rendszerről a megyénkben

kecske

Dezső, a győrzámolyi „rémkecske" már nem ijeszti meg az arra járókat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.