Győr

Behúz a szél egy fokban a győri vasútállomás várójába (GALÉRIA)

Győr | Bár a főbejáraton működik egy fotócellás ajtó (ami szinte folyamatosan kinyílik), a lerobbant, energetikailag korszerűtlen, így pazarló győri vasútállomáson több nyitott, kitámasztott ajtón is behúz a hideg - pénteken kinn mindössze plusz egy fok volt és esett a hó. A radiátorok benn alig langyosak, volt, aki arra dőlve próbált némi meleghez jutni. Azt továbbra sem tudni, mikor juthat forrás a vasútállomás felújítására.
Cséfalvay Attila

2022. december 2. 13:00

vasútállomás
Nem kell tolni, hisz kitámasztották, miközben a radiátor is alig langyos péntek délelőtt. Fotó: szerző

A Győr összefog Facebook-csoportba írta egy érintett, hogy a győri vasútállomáson a "a főbejárati fotocellás kétszárnyú ajtó többet van nyitva, mint zárva, az 1-es peronra vezető ajtó sarkig kitárva és még pluszban ki is támasztva, nehogy be lehessen zárni, ha valaki megunja hogy lebegteti a haját a huzat. Cserébe az összes radiátor ezer fokon fűt, ami azért nem lehet kis költség, bármennyire is állami cégről van szó. Lehangoló körülményeket még biztosan lehetne sorolni. Bár cserébe a jegy ára igencsak alacsony (bár ez egyéni megítélés kérdése), alapvetően a fenti állapotok is hozzájárulnak ahhoz, hogy tele vannak az utak autóval a Győr-Budapest viszonylaton. Remélhetünk vajon valamikor a távoli jövőben egy jóhírű megyeszékhelyhez méltó korszerű vasútállomást? Mi kellene ahhoz, hogy ez megvalósuljon?" - tette fel a kérdést. 

Megválaszolni mi sem tudjuk, hisz egyelőre az illetékesek - vagyis a MÁV - sem, ellenben péntek délelőtt megnéztük a vasútállomás pénztárainál és várórészen milyen állapotok vannak, érezni-e a huzatot és mennyire melegek a radiátorok. Nos, a főbejárat fotocellás ajtója szinte be sem tud csukódni, hisz folyamatosan jönnek-mennek az emberek. Ami viszont a benti meleget és a várakozók hőérzetét befolyásolja, hogy szemben az 1-es peronra vezető rész öreg ajtaját valóban kitámasztották, az folyamatosan engedi be a hideget. A radiátorok alig langyosak, több ponton is megfogtuk, így mindenki nagykabátban várja benn, hogy jöjjön végre a vonata, s ott némi meleghez jusson. Aki hosszabban várakozik, az nekidől a fűtőtestnek, így csikarva ki némi meleget. A büfé zárva, üzemeltetőt keres, a kormányablakba csak ügyintézni lehet bemenni, így marad a csendes beletörődés a hidegbe. 

(Ön mit tapasztalt a vasútállomáson? Írja meg nekünk a csefalvaypr@gmail.com e-mail címre). 

Galéria
Behúz a szél egy fokban a győri vasútállomás várójába -1
Behúz a szél egy fokban a győri vasútállomás várójába -2
Behúz a szél egy fokban a győri vasútállomás várójába -3
Behúz a szél egy fokban a győri vasútállomás várójába -4
+8
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
labdarúgás

Öt éve nincs köztünk Palotai Károly: „Nálunk a vízcsapból is a sport folyt" (INTERJÚ)

Fertő tó

Akadémikusok: a Fertő tavi bírósági ítélet indokolása szakmailag nem meggyőző

tiltakozás sopron

Civilek tiltakoztak Sopronban

Audi

Az Audi túlzónak tartja a szakszervezeti követeléseket

ügyelet

Íme a pontos adatok az új orvosi ügyeleti rendszerről a megyénkben

kecske

Dezső, a győrzámolyi „rémkecske" már nem ijeszti meg az arra járókat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.