Győr

Dézsi a díszkivilágításról: Van fontosabb, minthogy Győr UFO-leszállópálya legyen

Győr | A közgyűlés legvégén került szóba az adventi díszkivilágítás – pontosabban annak hiánya.
Sudár Ágnes

2022. november 29. 13:48

advent
Fotó: Laczó Balázs

– Ha nem is az egész várost, legalább egy részét nem lehetne kivilágítani? A kereskedők nagyon magas áron – 800.000 - 1.000.000 forint – bérlik a pavilonokat, kezdte a kérdést Balla Jenő független képviselő, amikor a polgármester azonnal visszakérdezett:

– És ördögtől valónak tartaná, hogy a kereskedők ehhez hozzájáruljanak? Akár csak a bódéjukat kivilágítanák? Nem biztos, hogy ezt a győriek pénzéből kellene biztosítani… - szögezte le Dézsi Csaba András

– Eddig volt díszkivilágítás. Ez most nincs. Annyit kértem, gondoljuk végig, van-e lehetőség.

– Én is szóvá tettem a kollégáknak, hogy kicsit diszkrét a díszkivilágítás – folytatta Dézsi. - De ezt hívják fegyelemnek. A másik kérésem ugyanis az volt korábban, hogy addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér, s embereket ne bocsássunk el. Kicsit fontosabbnak tartom ugyanis, hogy a munkahelyek megmaradjanak. Fontosabbnak, minthogy Győr belvárosa UFO-leszállópálya legyen. Ha összehasonlítják egyesek más városok díszkivilágítását, akkor a városok adósságállományát is hasonlítsák már össze! Itt első a pénzügyi egyensúly, a második a felelősségvállalás a dolgozóinkért, s az, hogy az intézményeinket nyitva tudjuk tartani.

Radnóti Ákos alpolgármester is bekapcsolódott a vitába: – Itt a piac diktál. Senki nem tart fegyvert a kereskedőkhöz, hogy vegyék ki a pavilonokat. Megy a hisztérika a díszkivilágításról – mert nincs felcicomázva a teljes város. Mi most nyertünk egy fődíjat az év többi részéért. Egy szó nem hangzik el erről, mert ez a megszokott. Felesleges hangulatkeltés zajlik. Nem kell mindent kivilágítani. Szerintem pedig sok volt a korábbi fényt.

Szeles Szabolcs alpolgármester tovább strófolja: „Olyan helyzettel nézünk szembe, amivel harminc éve, akár a második világháború óta nem találkoztunk. Elképesztő számlák jönnek, tízszeres szorzók vannak… Igenis felelősségünk a munkahelyek megőrzése. Négyezer család függ ettől. A díszvilágítás akkora összeg lett volna, hogy idén csak szerényebben tudjuk biztosítani. Hivalkodás lett volna a korábbi fenntartása.

Dézsi Csaba András végül számokat mond: „2021-ben a díszvilágítás 98 millió forintba került, az áramköltsége pedig négy és fél millióba. Ez utóbbi idén 11,5 millió lenne. A közvilágítás tavaly 398 millió volt a városban, az új számla már egymilliárdhoz közelítene. Erre kértek még díszkivilágítást?” – mondja Ballának. Aztán kicsit békülékenyebben hozzáteszi, hogy megvizsgálták a részleges világítást is, de az is sok lett volna. Majd visszatért a munkahelyek megőrzéséhez, s oda, hogy „egy háború árnyékában, egy energiaválság idején ennek a százmilliónak van jobb helye. Nem vagyok hajlandó kifizetni százmillió forintot, hogy azt mondhassák valakik, milyen jó volt kijönni Győrbe, ami olyan, mint Bécs. Fontosabb, hogy kifizessék az emberek a számláikat.”

A mai közgyűlés pontjairól ebben a tudosításban olvashatnak:

Vízi élménypark: ha nem lesz pénz, ne fejezze be a beruházó?  (ÉLŐ TUDÓSÍTÁS)

2022. november 29. 10:00

Vízi élménypark: ha nem lesz pénz, ne fejezze be a beruházó? (ÉLŐ TUDÓSÍTÁS)
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
labdarúgás

Öt éve nincs köztünk Palotai Károly: „Nálunk a vízcsapból is a sport folyt" (INTERJÚ)

Fertő tó

Akadémikusok: a Fertő tavi bírósági ítélet indokolása szakmailag nem meggyőző

tiltakozás sopron

Civilek tiltakoztak Sopronban

Audi

Az Audi túlzónak tartja a szakszervezeti követeléseket

ügyelet

Íme a pontos adatok az új orvosi ügyeleti rendszerről a megyénkben

kecske

Dezső, a győrzámolyi „rémkecske" már nem ijeszti meg az arra járókat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.