Helyi hírek

Elfogadták az új parkolási díjakat, a temetkezési emelésre pedig további 20 százalékot ráraktak

Győr | A mai közgyűlésen elfogadták az új közszolgáltatói díjakat – ezek érintik a szociális bérlakásokat, a parkolást és a temetkezési szolgáltatásokat is.
Sudár Ágnes

2022. június 28. 14:40

közgyűlés
Borsi Róbert, a gazdasági bizottság elnöke.

Nagyjából ugyanazok az érvek merültek fel a parkolódíjakkal kapcsolatban, mint a bizottsági ülésen, így azokat megismételni talán felesleges is. Prédl Antal, a Győr-Szol elnök-vezérigazgatója azt mondta, nem pusztán normatív díjemelésről van szó, hanem egy új parkolási koncepció kidolgozásáról is. Ennek két fontos elemét többen is elmondták előtte a kormánypárti frakcióból (elsősorban Borsi Róbert, aki a gazdasági bizottság elnökeként a napirendi pont egyik előterjesztője is): a belvárosból próbálják kiszorítani a szükségtelen forgalmat, az autókat pedig beterelnék a parkolóházakba. Ez csak úgy lehetséges, ha az utóbbiakban nem lesz drágább a parkolási díj, mint a felszíni parkolókban – amíg ez nincs így, nem fognak az emberek bemenni a parkolóházakba.  

Az új parkolási (és egyéb) díjakat megtalálják itt.    

Pollreisz Balázs képviselő
Pollreisz Balázs képviselő

Az ellenoldalt az MSZP-s Pollreisz Balázs képviselte ezúttal is, ő szót emelt a szociális bérlakásoknál bevezetendő közös költségről is. Ha hátra nézett volna (márpedig a szavazásnál ezt meg kellett tennie), látta volna, hogy nem igen álltak mögé a többiek: a nagy többség szükségesnek tartotta, hogy mostantól a bérlők fizessenek azokért a díjakért (lift, takarítás, szemét, világítás, lépcsőház-fűtés), amelyeket eddig a Győr-Szol állt. Ez éves szinten fél milliárd forint kiadást jelent a szolgáltatónak, amely a gázhelyzet miatt idén olyan gazdasági helyzetbe került, mint még soha. S bár a parkolásnál is arra hivatkoztak az előterjesztők, hogy nem elsősorban az önkormányzati cég konszolidációja a cél – az emelésekből befolyó bevételek nem is elegendőek ehhez -, de biztos, hogy minden forint jól jön most. 

Radnóti Ákos
Radnóti Ákos alpolgármester

A temetkezési szolgáltatásoknál is lesz emelés, ráadásul az eredetileg tervezettnél még 20 százalékkal több. Ezt módosító javaslatként szavazták meg a képviselők, de azzal a kitétellel, hogy a szociálisan rászoruló külön elbírálással kedvezményt kaphatnak. 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
sült

Mit főzzek? Sült karajt!

angol

Az angol nyelv a legfontosabb

kvíz

MESTERKVÍZ L.: Matulától az olasz líráig

társasház

Még mindig nincs gáz harminc gyárvárosi lakásban

sport

A bajnokságért játszik a Fradi

baleset

Csak minden ötödik kocsin van casco

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.