Helyi hírek

Gödrökkel tarkított a Tarkarét utca (GALÉRIA)

Győr | A közlekedés és az utak állapota örök téma. Most egy speciális helyről, külterületről érkezett panasz a Facebookra: Győrből, a Tarkarét utcából. Erre mondják, halmozottan hátrányos helyzet.
Somodi Géza

2022. május 10. 08:00

Tarkarét
Találó kifejezés: úttalan utakon  - Fotó: Facebook/Győrben Hallottam

„Megint sajnos hónapok óta ilyen az út a Tarkarét utcában (Újváros), pár futómú és kerékcsapágy csere után gondoltam már felteszem újból. Kíváncsi lennék, ha a Banai út-Szentiváni út felé a Fehérlaposi dőlőt is olyan szépen megtudták csinálni, tényleg szinte tökéletes, akkor itt miért nem? Nagyon sokan arra élnek, nap mint nap közlekednek azon az úton, taxi se megy le, mert milyen rossz állapotú az út. Mi van, ha mentőnek kell lemenni? Elkésik az útviszonyok miatt. Legalább csak ezt az utcát kellene szépen megcsinálni. Csatoltam pár fotót, de nem adják át a képek sajnos, hogy mennyire rossz. Tényleg nagyon rossz az út, és általában az ebből keletkezett károkat senki nem téríti meg.” – áll a Győrben Hallottam Facebook csoport oldalán egy bejegyzésben.  

És innentől a hozzászólásokban egymással versengve jöttek a javaslatok, hogy melyik út a rosszabb a városban: 

 • Ilyen a József Attila és a Szent Imre út is, csak aszfalttal tarkítva. 
 • Jó pár hónapja a Szent Imrét valami idióta javaslatára megkátrányozták, meg leszórták ilyen őrleménnyel, na azóta lett ilyen pusztulat. 
 • Akkor a Szent Imre út környéki kis utcákról ne is beszéljünk (Levendula, Koppány, Rezeda stb)! Némelyiknél egy közepes minőségű szántóföld is simább   
 • Akkor jöjjön el gyárvárosba! 
 • A felújítás alatt álló utak is életveszélyesek hónapok óta. Olyan felmarások, kialakult kátyúk, kiálló aknafedelek vannak, amik tönkre teszik az autót. 
 • A Szentlélek templomnál is vigyázzon a kocsijára, aki befelé vagy kifelé készül közlekedni a temető pakolójából a főútra, mert ha nem lassan teszi, vége a kocsijának. Régen fennáll ez a helyzet, de ezt sem fontos rendbe tenni az útkezelőknek.   
 • Erdőszél utca, Betérő utca és környéke ugyanez. 
 • Szerintem napi kétszer menj végig az Ipar úton, és mindjárt nem érzed olyan vészesnek azt a pár kis gödröt... 
 • Vagy a Banai út elején. De kismilliót felsorolhatnánk, sajnos.  
 • Az Attila utca vége mindennél katasztrofálisabb. 
 • Szerintem ez általános probléma Győrben. 
 • A felújítás alatt álló utakról meg ne is beszéljünk. Életveszélyesek még 10km/h -val is. Pl. Tatai út (kis eső és már nem is látszik a gödör, és már ment is kettő új felni, javítani.)   
 • Régen a Tarkarét útnak nem tudom milyen minősítése volt, de aszfaltos út volt. Az autópálya építésekor totál tönkre vágták az hatalmas teherautók, amikkel hordták az építőanyagot a leendő úthoz. Emlékeim szerint ígéret volt, hogy helyre állítják. 
 • Erdőszél utca még katasztrófább, hála a Tatai úti felújításnak. Eddig sem volt valami szuper, de most sokkal rosszabb. 
 • Sok helyen gond az utak állapota. A Felsőkert utca is egy vicc. Mióta építik az új utat még rosszabb az is. 
 • Sajnos az egész Győr ilyen. 

De mi lehet a megoldás? 

 • Nagyon örülök, hogy feltetted. Mi évek óta írunk a polgármesternek, sikertelenül. Utoljára az útkezelő írt, hogy nincs pénz és nem is lesz, mert első a város útjainak javítása, és ez külterület... Nem tudom mikor jutunk valamire. 
 • Aláírásgyűjtés kell, média, sok-sok email, de tényleg 30-60 különböző embertől. Ez Kelet-Európa. 
 • Meleg a sör, de nekünk így is jó! Énekli Zorán. Meg mi is, vele ugyanezt. 
 • Több, mint tíz éve volt ott telkünk, az utca már akkor szörnyű volt. Azóta katasztrófa. Több a lyuk, mint az ép felület. Ezek a képek sajnos sokkal jobbnak mutatják, mint amilyen. Minimum egy murva réteget ki kell harcolni rá. 

Végül egy összegző hozzászólás, higgadt hangon: 

Évekig éltem kertvárosban, Szentivánon, hasonló utakon közlekedtünk. Mi is küzdöttünk. Néhány gondolat, abszolút nem támadó jelleggel, csak hogy a másik oldalt is lássuk: 

 • Ahogy fentebb írják, ezek külterületek, mezőgazdasági utak, kertvárosi zónák, utcája válogatja, hogy vannak besorolva. Amikor kiosztják a projekteket, az ilyen utak vannak a prioritás végén. Mert papírforma szerint ezek az utak zártkertekhez, mezőgazdasági területekhez vezetnek. Nyilván sorrendben a belterületi, lakóövezeti területek, ipari területek előnyt élveznek. 
 • Amikor ezek a területek be lettek kategóriákba sorolva, szóba sem került, hogy itt életvitelszerűen fognak több százan, akár ezren élni. Viszont a kategória dönti el a további sorsát a területnek. Ebbe nem csak az infrastruktúra fejlesztése (vezetékes víz, csatorna, gáz), de az ingatlanok értéke is bele tartozik. Ha ezek a területek belterületté lennének nyilvánítva, durván megugrana az értékük. Ami eladásnál előny, de a kiadásokban is érezhető lenne (rezsi, ingatlanadó stb.). 
 • Tényleg ne vedd sértésnek, de ezekre az utakra az a kis Rönyó való. A te autód ilyen helyen napi használatra alkalmatlan. Minőségi aszfaltutat és dupla garázst érdemel. Ezt viszont nem itt fogod megtalálni. 
 • Más városokban van már példa helyi szintű megoldásra. Egyesületek (pl. Lila akác kertvárosi egyesület) jöttek létre, akik tagdíjból, adományokból, egyéb bevételekből sajátkezűleg oldják meg az utak karbantartását. Ehhez viszont összefogás kell, ami Magyarországon, Győrben meg pláne nem jellemző... 
Galéria
Gödrökkel tarkított a Tarkarét utca -1
Gödrökkel tarkított a Tarkarét utca -2
Gödrökkel tarkított a Tarkarét utca -3
Gödrökkel tarkított a Tarkarét utca -4
+1
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
pad thai

Mit főzzek? Pad thait!

repce

A hűvösebbre fordult időjárás jól jött a mezőgazdaságnak

KVÍZ

KVÍZ: Lepke lesz a hernyóból?

covid

Most vesztésre áll az influenza és a covid

Gáza

Emberi drámák az év legjobb fotóin

szúnyog

Már számolják a szúnyogokat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.