Helyi hírek

Vannak még jó emberek (is)

Győr | A Facebook olyan, mint minden más lehetőség. Lehet jól kihasználni és lehet kárt okozni vele. Most az elsőre mutatunk egy szívet melengető példát. És sajnos a másodikra is.
Új Szó Nálunk

2024. január 11. 08:00

hátizyák
Illusztráció - Fotó: PxHere

Egy győrieknek szóló Facebook-csoportban osztotta meg hétfői, szomorúnak indult történetét egy 71 éves hölgy: 

Győrben a 14A vagy B jelű helyijáraton a déli órákban utaztam. Az Aradi Vértanúk útja Szökőkút nevű megállóban leszálltam 12 ó 03 perckor, de fenn felejtettem a fekete hátizsákomat. Tudtam, hogy húsz perc múlva jön vissza a busz a végállomásról, így a Zsinagógai megállóban vártam, remélve, hogy meg lesz a táska. Jött is a busz 12 óra 27-kor. A sofőrt kérdeztem, adtak-e le egy fekete hátizsákot. Ő nemmel válaszolt. Ekkor hátra mentem, oda ahol ültem előzően, és az ott ülő két hölgytől érdeklődtem, akik azonnal mondták, hogy ott van a táska, és előhúzták a lábuk alól. A táskámon minden létező zippzár ki volt nyitva, tudtam ez nem jó jel. Belenézve minden iratom és egyéb megvolt, csak a pénztárcám volt kifosztva, kb. 25 000 forint volt benne, de még az apró is hiányzott. A buszt vezető sofőrnek mondtam az esetet, aki megmondta a busz rendszámát, AAKZ 169 és azt tanácsolta menjek el a Volán központjába, ott tegyek bejelentést. A buszon két kamera is van.  
Megtettem, bejelentettem. Ők tovább küldtek a rendőrségre, mivel csak ott tudok feljelentést tenni. A feljelentést is megtettem Ismeretlen tettes ellen a mai napon!  
Egy havi gázszámlámmal rövidítettek meg sajnos! Én is hibáztam, tudom, de sajnos vannak ilyen gerinctelen emberek még. 

Ennyi a levél, s rögtön kiderült, nem csak gerinctelen emberek vannak. Mindjárt itt az első hozzászólás: 

  • Azért mert te hibázol, az nem azt jelenti, hogy bárki meg is lophat. Száradjon le a keze az ilyen reteknek. Remélem meglesz. Ha van 25 ember, aki segít, én felajánlok elsőnek 1000 forintot. Még 24 ember van esetleg, aki segítene? Ne ezen múljon a számla befizetése. 

S ezzel mondhatni egy mini lavinát indított el a hozzászóló. Azonnal jött a következő hozzászólás: 

  • Sajnos ilyen világban élünk. Nem meglepő egyáltalán, az a furcsa, hogy a táska meglett. Nemes gesztus, ha elindul, akkor már csak 23 ember kell, én is beszállok. 

És jöttek sorra a csatlakozók, tucatszám. A hölgy meg is köszönte a sok önzetlen segítséget. Valaki ezt jegyezte meg:

  • Lényegében megszületett az év első olyan posztja, amiről a csoport neve (Győr összefog) alapján szólnia kell.

De hogy ne legyen teljes az öröm, a bevezetőben említett káros tényező is megjelent. Többen is csalással vádolták meg a hölgyet, minden alap nélkül, hiszen nem kért segítséget, a felajánlások spontán születtek. Álljon itt az érintett hölgy megjegyzése: 

  • Én nem akartam semmi mást, mint megosztani az esetemet. Ha csaló lennék, kértem volna, hogy segítsetek. A többek által felajánlott segítséget köszönettel elfogadom, és hálás vagyok az önzetlenségért. 

Összegzés: Fontosnak tartjuk, hogy a gonoszság ne tántorítsa el a jószívű segíteni akarást. Ebben az esetben úgy tűnik, az utóbbi győz. 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
web

Fertő egyenes adásban

angol

Az angol nyelv a legfontosabb

kvíz

MESTERKVÍZ L.: Matulától az olasz líráig

társasház

Még mindig nincs gáz harminc gyárvárosi lakásban

sport

A bajnokságért játszik a Fradi

baleset

Csak minden ötödik kocsin van casco

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.