Haza és nagyvilág

A hivatal szerint beteg volt a fa, a lakók szerint nem volt az

Sopron | Nem hagyja nyugodni a soproni Washington park mellett élőket a felújításnak áldozatul esett juharfa. Van, aki a hatóságokkal is levelezni kezdett ez ügyben, a soproni jegyző levelét szerkesztőségünk is megkapta. Eszerint a juhar beteg volt, és veszélyeztette az alatta lévő illemhelyet is. Ami egyébként 2011 óta be van zárva.
Nagy Márta

2023. június 8. 17:00

kivágott fa
A jegyzői válaszból az derül ki, hogy a Washington park felújítása közben kivágott juhar baleset- és életveszélyt jelentett. A lakók szerint nem látszott rajta betegség nyoma, ahogy a törzse sem korhadt. - Tudósító

- Mi nem láttunk száraz ágakat a fán. Pontosabban egy volt, körülbelül két és fél méteres magasságban nyúlt oldalra, da az egy vékonyabb ág volt, nem veszélyeztetett semmit és senkit. Ennyi száraz ágat lehet találni a meghagyott fákon is - mondja az a lakó, aki közvetlenül a Washington park mellett él és nagyon sajnálja a kivágott juhart. A közösségi megosztókon talált bejegyzések tanúsága szerint ezzel nincs egyedül. A felújításnak és a térkövezésnek áldozatul esett fáról tegnap írtunk, azóta megérkezett a panaszos lakóhoz a soproni jegyző levele is. 

"A Sopron, Washington park kivitelezési munkái során megállapításra került, hogy az illemhely melletti nagyméretű korai juhar rossz állapotú, vizsgálata szükséges. A közterületi fák gondozásában illetékes Sopron Holding Zrt. és Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városüzemeltetési Osztály szakemberei a helyszíni szemle során megállapította, hogy a fa egészségi állapota leromló állapotban van, jelenlegi állapota szerint a fa baleset- és életveszélyt jelent. A fa megdőlt helyzetű, az alatta lévő illemhely épülete és a közút felé dől. Gyökérzete az illemhely falazatát, alapját elérte, rongálja. Az illemhely elektromos vezetékét korábban egy nagyobb méretű ág leszakította. Lombkoronáján számos, nagyobb méretű száraz ág van.  A helyszíni szemléről fotódokumentáció és jegyzőkönyv készült. A fa kivágását és a zöldhulladék elszállítását Kivitelező saját költségen köteles elvégezni, és egyben Kivitelezőt, hogy a kivágott fa pótlásáról, 1 darab őshonos fa közterületen történő ültetéséről gondoskodjon" - áll a hivatali levélben.

A wc 2011 óta nem működik. De már kész a betonjárda, aminek ez a fa útjában volt - reagál a válaszzra a panaszos. Tudja, hogy a kivágott fát már semmi sem hozhatja vissza...

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
sport

BL férfi kéziben és fociban

hamburger

Rekord a lottón: hány hamburger jön ki a főnyereményből?

kvíz

KVÍZ: Idegenből jött szavaink

autó

A szökőév miatt egy nappal előbbre került kgfb-díjfizetés határideje

hori

A halak intuíciói ma segíthetnek eligazodni kényes helyzetekben

belvíz

Győr-Moson-Sopron földjeinek 3 százaléka belvízzel borított

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.