Haza és nagyvilág

A tervezett győri postabezárások nem tetszenek a Facebook népének

Győr | A postabezárások okozta izgalmak nem csillapodnak. Az egyik győrieknek szóló Facebook-csoportban térképen ábrázolták a november 12-én bezáró és nyitva maradó postafiókokat. S hozzá többen megjegyzéseket is fűztek.
Somodi Géza

2022. november 3. 08:00

térkép
Látszanak a bezáró és a nyitva maradó fiókok is - Fotó: Facebook /Győr Összefog

Szakács András osztotta meg a csoport tagjai számára a térképet. Jól látszanak tehát a bezáró és a nyitva maradó postahivatalok. És jól látszik az is, hogy egész városrészek maradnak posta nélkül.

Többen ezt teszik szóvá: 

 • Így még annak is látható, aki az utcákat nem ismeri, hogy a Kossuth L. u-i és a Hársfa u-i Posta légvonalban kb. 3-400 m-re van egymástól. A Szigetben-Újvárosban lakók ezen túl mehetnek be a Belvárosba az 1. sz. postára, vagy a vasútira! Aki ezt kitalálta, annak el kell venni a munkáját! Ezeken a területeken jobbára idős emberek laknak, kivétel a Bercsényi ligetben pár éve épült házakat. Itt a lehetőség Szeles Szabolcs önkormányzati képviselő és Simon Róbert Balázs előtt, hogy tegyenek valamit a választópolgáraikért! 
 • Ugyanez a Kálvária úti kis postánk. Sok idős ember van itt is, akiknek nehézséget jelent bejutni a városba, vagy elmenni a Lajtára. Simon Róbert is hozzánk szokott járni. 
 • Szeles úr megmondta, hogy sajnos nem tud mit tenni, mert nem önkormányzati hatáskörbe tartozik. Igen, meg az a sok tumultus és várakozás a belvárosi postákon... No comment. 
 • Egész Bácsa posta nélkül marad? 
 • Igen. És egész Újváros, egész Sziget és egész Révfalu. 
 • Én rendszeresen a Hársfa úti postára mentem, közel volt hozzánk, útba esett jövet-menet, hamar végeztem, amit intézni szerettem volna . Parkolni is könnyen lehetett! Most lehet menni a belvárosba, órákat rászánni, parkolóra vadászni és drága parkoló díjat fizetni! Ki volt ez az eszement, aki ezt kitalálta?! 
 • Lesz helyette gondolom úton útfélen dohánybolt. Azt írta kedves kommentelő, hogy soknak gondot okoz a csekkbefizetés. Hát igen, a nyugdíjas, idős ember, gyári munkás vagy nem ért hozzá, vagy nem időzik a nettel ezzel a csekkbeolvasással. Meg nem mindegy, mennyit kell utazni, busszal esetleg. 
 • Alapjában véve is kevés volt eddig Győrben a postahivatalok száma, ezt most még jobban tönkreteszik. Jancsifaluban pld. soha nem volt. Gyárvárosban, az ETO Park II. emeletén van, ahová elzarándokolni egy idős embernek olyan kihívás, hogy inkább busszal átevickél az Adyvárosiba, ahol szinte mindig az utcán áll a sor vége. 

Néhányan javaslatot is megfogalmaztak, akik mégis az önkormányzati képviselőtől várják a segítséget, illetve kérdeznek a postától: 

 • Azt tudom javasolni mindenkinek akit érint a győri postabezárás, hogy írjon az adott körzet önkormányzati képviselőjének egy emailt, vagy levelet. 
 • Az önkormányzati képviselőknek pont az ilyen eseteket kell megakadályozniuk, és lobbizniuk, hogy a körzetükben a szolgáltatások, akár önkormányzatiak (legyen pl. jobb tömegközlekedés), akár magánok (legyen pl. új üzlet, vagy bankautomata), akár államiak (maradjon nyitva a postahivatal) fejlődjenek. 
 • Ezen a linken megtalálható az az információ, hogy utca házszám alapján kinek ki az önkormányzati képviselője, és az is, hogy mik az önkormányzati képviselők elérhetőségei: https://gyor.hu/varoshaza/onkormanyzat/kepviselok/ 
 • A vasútállomásnál levő, 2. számú posta nyitvatartását a covid miatt lerövidítették, 19 óra helyett 18-ig tart nyitva.. Ezt tervezik visszaállítani? Illetve tervezik-e az önkormányzati parkolót megnyitni? 

Az interaktív térkép itt tekinthető meg: 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
police

Ki törte le a félsorompót?

sport

Foci helyett nézzen jégkorongot!

Prof. Dr. Kaáli Nagy Géza

Kaáli Nagy Géza a meddőségi kezelésekről: Kapacitásbővítés nélkül nincs előrelépés

választások

Tudja, hogy ön hány szavazólapot kap?

hori

A bak fókuszáljon a pénzügyi kérdésekre!

ETO

Az ETO FC saját kezébe vette a sorsát

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.