Haza és nagyvilág

Kölcsönös megértésre bíztatták az Audi-iskola ballagóit

Győr | Az elismert német iskolában ünnepélyes keretek közt búcsúztatták az érettségizett diákokat valamint a szakképzési tagozat végzőseit. Az idei ünnepség a magyar hagyományoknak megfelelő ballagással egybekötött esemény volt.
Új Szó Nálunk

2023. július 6. 10:00

Audi-iskola

A tanévzáró ünnepség kezdete előtt a két végzős osztály tanulói az igazgató és osztályfőnökeik kíséretében végigballagtak a virágokkal feldíszített iskolán. 

A német és a magyar himnusz után az intézmény igazgatója, Anne Andereya beszédében kiemelte, hogy minden generációnak meg kell szokni a jelenkor pozitív vívmányait és azokat okosan kell hasznosítani. A mostani végzősöknek a mesterséges intelligenciával kell megbarátkozni.

Önök megkapták az új tartalmak értelmezéséhez valamint az ismeretek és készségek gyors elsajátításához szükséges módszertani eszközöket.

Ebből eredően abban bízik, hogy az érettségizett diákok gond nélkül fogják majd hasznosítani a mesterséges intelligenciát olyan területeken, amelyek ma még nagyon időigényesek. 

A kétnyelvű német-magyar tagozat érettségiző diákjai az iskola első évfolyamaként tettek német nemzetközi érettségi-vizsgát. A sikeres prezentációs vizsgával bizonyították, hogy képesek tudományos módszerekkel dolgozni. Ezzel a bizonyítvánnyal a világon bárhol nyerhetnek egyetemi felvételt. 

A budapesti német nagykövetség jókívánságait Julia Gross nagykövet asszony személyesen tolmácsolta. Többek között bíztatta fiatalokat, hogy a jövőben ők alakítsák a világot és azon fáradozzanak, hogy a Magyarország és Németország közötti kölcsönös megértés és szimpátia fennmaradjon, vagy talán még erősödjön. 

A Német Kultuszminiszteri Konferencia vizsgaelnöke, Heidrun Forßbohm bátorította a diákokat, hogy továbbra is maradjanak érdeklődőek és mindig lelkesedjenek újdonságokért. 

Az érettségizettek búcsúbeszéde után következett a kimagasló teljesítményekért járó díjak átadása. Az Audi Hungaria Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány kuratóriumi díját idén Hegyi Anna 12.c osztályos tanulónak ítélték oda. A 200.000 forintos díjat Kauschitz Emil, a kuratórium elnökhelyettese adta át, méltatva a díjazott kimagasló tanulmányi teljesítményét és példamutató személyiségét. 

A két ballagó osztály:

12a
A 12. a osztály
12c
A 12. c osztály
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
kvíz

KVÍZ: A groteszk szedálja az autokráciát

sport

Angol Ligakupa döntő és a magyar derbi lesz ma a fő szám

köd

Balesetsorozat a ködben (VIDEÓ)

metszés

Metszik a fákat, forgalomkorlátozásra kell számítani

hori

A kommunikáció erős fókuszban van ma az ikrek számára

lottó

Valaki megfogta az Isten lábát

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.