Haza és nagyvilág

Népszerű a Széchenyi-egyetem standja az Educatio Kiállításon (GALÉRIA)

Budapest, Győr | Rengeteg fiatalt vonz a Széchenyi István Egyetem standja a budapesti Hungexpo területén megrendezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. Az érdeklődők első kézből kaphatnak hiteles információkat a szakokról, a kollégiumi lehetőségekről, a hallgatói életről. Aki lemarad, várják január 17-én Győrben, a Széchenyi-egyetem nyílt napján.
Új Szó Nálunk

2023. január 14. 19:00

Educatio
- Fotó: Májer Csaba József

A január 12. és 14 között megrendezett Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás az ország legnagyobb oktatási kiállítása, amelyen természetesen a Széchenyi István Egyetem is képviselteti magát. Az ide érkezők részletes felvilágosítást kaphatnak az intézmény kilenc kara tizenegy képzési területének (jogi, gazdaságtudományi, társadalomtudományi, műszaki, agrár, bölcsészettudományi, informatikai, pedagógiai, egészségtudományi, művészeti és sporttudományi) 88 szakjáról, a duális és szakirányú képzésekről.  

Tájékozódhatnak a hallgatói életről, a sportolási lehetőségekről, a kollégiumi szolgáltatásokról, az ösztöndíjlehetőségekről egyaránt, a győri mellett a mosonmagyaróvári és budapesti képzésekről, valamint az egyetem dinamikusan fejlődő Zalaegerszegi Innovációs és Képzési Központjáról is.  

 „A Széchenyi István Egyetem kitelepülése az Egyetemi Szolgáltató Központ és Kollégium szervezésében valósul meg, a Hallgatói Önkormányzat pedig mintegy harminc fővel segíti a tájékoztatást. Az ide érkező diákokkal jó hangulatú beszélgetéseket tudunk folytatni, hiszen korban hozzájuk közel álló hallgatók osztják meg tapasztalataikat az egyetemről, és válaszolnak a felmerülő kérdésekre” – fogalmazott Pék Márton az egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke.  

A standon már az első napon sorban álltak és egymást váltották az érdeklődők, akik nagy figyelemmel hallgatták a tájékoztatókat, és többen jelezték, hogy továbbtanulásuk célkeresztjében a Széchenyi István Egyetem áll. „Tavaly is eljöttem a kiállításra, és már akkor megfogott az intézmény kínálata, a győri egyetemi élet. Most, hogy végzősként aktuálissá vált számomra a továbbtanulás, újra eljöttem, és a standon folytatott beszélgetések csak megerősítettek abban, hogy első helyen jelöljem a Széchenyit” – mondta el kérdésünkre a pécsi Kovács Gréta Ráhel. Hozzátette, elsősorban a gazdálkodási és menedzsment szak érdekli, erről igyekezett minél több információt begyűjteni. 

A pápai Mágocsi Barbara hasonló elszántsággal érkezett. „Kifejezetten a Széchenyi miatt jöttem, nincs is más tervem a továbbtanulást illetően. A közösségszervezés szakra szeretnék bekerülni, szándékomat a kiállításon tapasztaltak csak megerősítették. Jó volt beszélgetni olyan hallgatóval, aki hasznos belsős információkat tudott adni az egyetemi élet mindennapjairól” – fejtette ki a középiskolás. Mint mondta, nagyon tetszik neki Győr és az egyetem modernsége, közege, amelyről ismerősei is csak jókat meséltek. 

A szintén pápai Bereczky Noé a műszaki szakok iránt érdeklődik. „Több szakról is begyűjtöm az információkat, hiszen a járműmérnök, a gépészmérnök és a villamosmérnök képzés is érdekel, de ezek mellett igyekszem minél több képzést megismerni. Szívesen választanám Győrt, mert nagyon jók a benyomásaim a Széchenyi-egyetemről” – mondta. 

Az egyetem vár minden érdeklődőt a Hungexpón, az Educatio Kiállítás nyitvatartási idejében, szombatig 10–17 óra között. Emellett január 17-én, kedden 9 és 14 óra között a Széchenyi István Egyetem Nyitott kapuk rendezvényére kerül sor a Győr Városi Egyetemi Csarnokban (Egyetem tér 1.).  (Forrás: SZE)

Galéria
A Széchenyi-egyetem az Educatio Kiállításon-1
A Széchenyi-egyetem az Educatio Kiállításon-2
A Széchenyi-egyetem az Educatio Kiállításon-3
A Széchenyi-egyetem az Educatio Kiállításon-4
+6
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
pad thai

Mit főzzek? Pad thait!

repce

A hűvösebbre fordult időjárás jól jött a mezőgazdaságnak

KVÍZ

KVÍZ: Lepke lesz a hernyóból?

covid

Most vesztésre áll az influenza és a covid

Gáza

Emberi drámák az év legjobb fotóin

szúnyog

Már számolják a szúnyogokat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.