Haza és nagyvilág

A hétvégén a fröccsé a főszerep, de lesz sok más is (PROGRAMAJÁNLÓ)

Győr és környéke | Ismét erős lesz a hétvége a győriek számára, már pénteken is válogathatnak az események között. Mi is megtettük.
Somodi Géza

2023. július 21. 13:00

fröccs

Például Pannonhalmán megint láthat és hallhat amerikai előadót a publikum: Banai Szilárd együttesével lép fel Vinx, a bostoni Berklee College of Music énekprofesszora, aki olyan nevekkel együtt állt színpadra pályája során, mint Sting, Peter Gabriel, Cher, Sinéad O’Connor, Elton John, Zucchero, Stevie Wonder, Sheryl Crow vagy épp Herbie Hancock.  

Pénteken kezdődik Győri Rotary Fröccsnapok is, mégpedig mindjárt bele a közepébe: Nagy Feró és a Beatrice ad nagykoncertet a Dunakapu téren. Azt remélem, kevés lesz az összekötő szöveg és sok lesz a zene. Mert az előzőtől kicsit tartok, a másodiktól egyáltalán nem, sőt, már nagyon várom. És várom a hűsító fröccsöket is, remélhetően az időjárás nem babrál ki a szervezőkkel pénteken. 

Idén hagyományteremtő szándékkal zenei tehetségkutató versenyt rendeztek, annak fináléja lesz a fröccsnapok keretén belül szombaton, ez is érdekesnek mutatkozik, más a műfaji sokszínűség miatt is.   

Figyelem! A fröccsökért adományokat gyűjtenek a részvevő szervezetek. Az eddigi évek tapasztalatai szerint célszerű készpénzt, ötszázasokat, ezreseket betárazni. 

Egy egészen más közönséget céloz meg az idei DumDum Electronic Music Fest. Engem nem találnak elm, de az bizonyos, hogy sokan lesznek és nagy buli lesz, azoknak persze, akik szeretik az elektromos zenének ezt a válfaját. A bizonytalan időjárás miatt a tervezett szabad tér helyett a szervezők (okosan) fedett helyre viszik a bulit, mégpedig a MUNDO-ba. 

S ha már a győrieket útba irányítottam Pannonhalma felé, megteszem a másik irányba is: Negymegyeren Kerszetes Ildikó lép ingyenes szabadtéri koncerten. Őt sem lehet gyakran hallani, érdemes megtenni azt a pár kilométert. 

Íme az említett programok (hangsúlyozom, ez csak ízelítő):

PÉNTEK 

Pannonhalmi JazzNyár 

Banai Szilárd & Friends feat. VINX (USA) 
19:30 - 21:30 Pannonhalmi Főapátság gyógynövénykertje (esőhelyszín: a gimnázium díszterme) 
Belépő: 5000- 8500 forint 

Elektronikus buli 

DumDum Electronic Music Fest 
18:00 MUNDO 2.0. (az 1-es és a 85–ös út kereszteződésénél) 
Negyedik körös jegyár: 11.000 Ft. 

SZOMBAT 

Koncert a szomszédban 
Keresztes Ildikó 
21:00 Nagymegyer, szabadtér 
Ingyenes rendezvény 

PÉNTEK-SZOMBAT-VASÁRNAP 

Győri Rotary Fröccsnapok 

Dunakapu tér 

Péntek 
20:00 Nagy Feró és a Beatrice koncert 

Szombat 
16:00 A Színpadra fel! zenei tehetségkutató döntője 
20:30 Crazy Little Queen koncert 

Vasárnap 
17:00 Az Ataru Taiko ütősegyüttes koncertje 
18:30 A Zártosztály együttes koncertje 
20:30 A Besh o droM koncertje 

A rendezvény ingyenes.  

Banai Szilárd és Vinx
Banai Szilárd és Vinx
elektro
Keresztes
Ricse
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
lasagne

Mit főzzek? Vega lasagnét!

Fertő-Hanság Nemzeti Park

Indul a nemzeti parkok hete, csodálkozzon rá a természetre

kvíz

KVÍZ: Tudja, hol van Balaton?

kórház

Újabb részletek Fico sérüléseiről – még életveszélyben van

eső

Enyhíti az aszályt a következő napok kiadós esőzése

eső

Pénteken sok eső jöhet

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.