Még mindig nincs gáz harminc gyárvárosi lakásban

Győr | Januárban zárták el a gázt a Stadion utcai ház két lépcsőházában a rendszer hibája miatt. Azóta sem sikerült megoldani a helyzetet, a lakók úgy vélik, nem törödik velük senki.
Új Szó Nálunk

2024. április 20. 15:00

társasház
- Fotó: Cséfalvay Attila / Telex

Korábban mi is beszámoltunk a Telex cikke nyomán az áldatlan állapotokról. A fűtési szezon kellős közepén szűnt meg 30 lakásban a gázszolgáltatás. 

Most a 24.hu számolt be a fejleményekről, azaz éppen arról, hogy a lakók nem nagyon tapasztalnak semmi fejleményt. A házban élnek önkormányzati lakást bérlők és tulasdonosok is, sok különbség nincs a helyzetükben.

„Bennünket, akik önkormányzati lakásban bérlőként élnek, még annyira sem tájékoztatnak, mint a saját tulajdonú ingatlanban lakókat. Mi nem szavazhatunk a közgyűlésen, nem is mondanak nekünk semmit, gyakorlatilag a fejünk felett zajlik az egész. Azóta lakógyűlés sem volt, mi pedig emelt közös költséget fizetünk egy fűtetlen lakás után, ahol főzni sem lehet gázzal” – panaszolja Tímea, az egyik lakó.

Saját tulajdonú lakásban él Konfai Ildikó, aki több dolgot is furcsának tart az ügyben. „Úgy hallottam, hogy a gázszolgáltatás meghibásodásának oka lehetett az is, hogy az egyik önkormányzati lakásban a Győr-Szol valamilyen felújítást végzett, és akkor történt valami rongálódás. De ezt nem tudjuk pontosan, mert a Győr-Szol semmit nem mond, jóformán szóba sem áll velük” – fogalmaz az idős nő. Az önkormányzati cég mindezt cáfolja: „A gáz gerincvezeték szivárgását azok elöregedése okozta, és nem az egyéb, lakáson belül végzett felújítás.”

A Győr-Szol a lap érdeklődésére azt írta, hogy „2024. március 28-án a gázszolgáltatás mindkét épületben helyreállt, a közös vezetékek javítása elkészült. A lakások időbeni bekapcsolhatóságát a lakáson belüli szükséges munkálatok elkészülte határozza meg.” Azaz szerintük már a lakókon múlik, mikor hozatják rendbe a lakáson belül a rendszert, merthogy az az ő dolguk. A probléma eredeti oka ugyanis az, hogy a renszer teljes egészében felújításra szorul, arról pedig a lakók nem tudtak megállapodni, merthogy többeknek meghaladja az anyagi lehetőségeit. Valamilyen segítségre sokuknak szüksége lenne.

A bonyolult helyzetet bemutató részletes cikket itt olvashatják.

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
ETO

Per Johansson marad az Audi ETO edzője

tokány

Mit főzzek? Sertés tokányt!

kvíz

MESTERKVÍZ LV.: Kossuthtól Kodályig

ovifoci

Minél több gyermeket kell sportolásra ösztönözni

iskola

Valós kép a magyar oktatás jelenéről és jövőjéről

szig

Szavazni csak érvényes okmánnyal lehet, még van idő elintézni

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.