Oktatás

Szakképzés német nyelven – még jelentkezhetsz!

Győr | Az Audi-iskolaközpont jövő évi szakképzkésére április 30-ig lehet jelentkezni.
Új Szó Nálunk

2023. március 28. 19:00

Audi-iskola
Fotók: Audi Hungaria Iskolaközpont 

A német mintán alapuló duális szakképzést a 2017/18-as tanévben vezették be. A képzés túlnyomórészt német nyelven, két helyszínen zajlik. A diákok az elméleti alapismereteket heti két tanítási napon az Audi Hungaria Iskolaközpont Győrben sajátíthatják el, a gyakorlati képzés pedig heti három napon a nemzetközi területen tevékenykedő partnervállalatok egyikénél történik. Jelenlegi kooperációs partnereink az AUDI HUNGARIA, a BOS, a KACO, a SIEMENS Energy, és az Imperial Logistics.  

A kétéves szakképzés végén a diákok kettős képesítést szereznek: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara bizonyítványát, valamint a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara „Német duális szakképzés külföldön“ elnevezésű tanusítványát vehetik át. A tanulóknak továbbá lehetőségük van letenni a Német Kultuszminiszteri Konferencia angol nyelvvizsgáját, illetve szerezhetnek ICDL- és SAP4school-tanusítványt is. 

A Magyarországon még aránylag új képzési forma, amely különösen elhivatott, teljesítményorientált, érettségivel rendelkező fiatalokat szólít meg, és kiváló felkészülési lehetőséget nyújt a későbbi felsőfokú közgazdasági tanulmányokra – akár Németországban is. 

Audi-iskola

A duális szakképzés az eddigi tapasztalatok alapján mind a diákok, mind a szakképző vállalatok szemponjtából sikertörténetnek nevezhető. 2022 nyarán már a negyedik évfolyam diákjai zárták sikerrel a német mintán alapuló képzést, és kezdték meg szakmai pályafutásukat. A végzett diákok többsége a gyakorlati képzési helyén kapott munkalehetőséget, illetve felsőfokú tanulmányokat kezdett.  

A jelenlegi tanévben 15 új tanuló – köztük egy németországi diák – kezdte meg a szakképzést az Audi Hungaria Iskolaközpont Győrben.. A 13. és 14. évfolyamokon összesen 19 diák végzi az „Idegennyelvű ipari és kereskedelmi technikus“ képzést. 

A 2023/24-es tanévre vonatkozó pályázati időszak 2022. november 1-jén kezdődött és 2023. április 30-ig tart. Az Audi Hungaria Iskolaközpont Győrben zajló képzés iránt érdeklődő diákok az intézmény honlapján található online-űrlap segítségével pályázhatnak a képzési helyekre. 

További információ a képzésről és a jelentkezés  folyamatáról az Audi Hungaria Iskolaközpont Győr honlapján, illetve a közösségi médiaban található: 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Mosoni-Duna-híd

Végleg eldőlt, hogy nem lesz Mosoni-Duna-híd

könyvhét

Helyszínváltozás a könyvhéten – Mi is ott vagyunk a kiállítók közt!

szúnyogírtás

Annyi a szúnyog, hogy muszáj ezen a héten is bevetni a katasztrófavédelmet

Bende

Könyv mellé színház erre a hétvégére

tanárok

Több, mint 80 ezer aláírás a státusztörvény ellen

Románd

Keresik a 120-130 éves lakókat – mert még mindig az ő nevükön van a kert

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.