Helyi hírek

A praxist megosztanák, az új háziorvos startra kész, de nincs aki a központban aláírja

Győrújfalu | „Háziorvosunk támogatja, sőt írásban is kérvényezte a praxismegosztást, van háziorvos jelöltünk is a doktornő helyére, viszont az Országos Kórházi Főigazgatóságnál sajnos nincs egy olyan döntéshozó, aki felhatalmazva érzi magát arra, hogy áldását adhatja a minden érintett által várt és igényelt praxismegosztásra" - fakadt ki Nagy Imre Attila győrújfalu polgármester, aki most az agrárminisztertől kért segítséget az ügyben.
Cséfalvay Attila

2023. március 10. 20:00

háziorvos
Fotó: gyorzamoly.hu

Lassan már egy éve annak, hogy öt település polgármestere, két jegyzője, dr. Bán Barbara háziorvos és dr. Kelemen Ágnes gyermek háziorvos jelenlétében konstruktív egyeztetést folytatott a betegellátási rendszer jelentős javítása érdekében. Akkor a településvezetők egyhangúlag támogatták új háziorvosi praxisok nyitását, az alábbi elképzelések szerint.

Gyermek háziorvos:

• Győrújfalu-Győrzámoly: új praxis (926 gyermek)

• Győrladamér-Dunaszeg-Dunaszentpál: dr. Kelemen Ágnes (912 gyermek)

Felnőtt háziorvos:

• Győrújfalu: új praxis (1.843 leadott TAJ kártya)

• Győrzámoly: dr. Bán Barbara és egy új praxis (2.762 leadott TAJ kártya)

• Győrladamér: új praxis

• Dunaszeg-Dunaszentpál: dr. Környei Miklós és egy új praxis

Akkor eldöntötték: a település polgármesterei és praktizáló háziorvosai közös megkereséssel élnek az engedélyező hatóság irányába a praxisok mielőbbi kialakítása, engedélyezése érdekében. Legfőbb problémát az orvoshiányban találták, ezért Győrújfalu több helyen felhívást tett közzé. Mi is megírtuk például, hogy az újonnan létrejövő gyermekorvosi körzetbe vállalkozó gyermekorvost keres Győrzámoly és Győrújfalu. A praxist térítésmentesen adják át az önkormányzatok.

Lassan egy év telt el, praxismegosztás még mindig nincs - pedig orvos lenne. Az ok banális: Nagy Imre Attila polgármester fakadt ki a falu közösségi oldalán. Nagy István argárminiszter segítségét, közbenjárását kérte a Győrzámoly-Győrújfalu felnőtt háziorvosi praxis megosztásával kapcsolatosan.

„Február elején ugyanis egy nagyon érdekes, bosszantó, kellemetlen helyzetbe kerültünk. Mindkét település képviselő-testülete egyhangúlag támogatja a praxis szétválását, dr. Bán Barbara háziorvosunk szintén támogatja, sőt írásban is kérvényezte a praxismegosztást. Van háziorvos jelöltünk is a doktornő helyére, viszont az Országos Kórházi Főigazgatóságnál, sajnos nincs egy olyan döntéshozó, aki felhatalmazva érzi magát arra, hogy áldását adhatja a minden érintett által várt és igényelt praxismegosztásra, nincs egy olyan ember, aki aláírja az engedélyeket, a körzethatár módosításához elengedhetetlen dokumentációkat" - közölte. 

 

 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
sör

Több a vendég és kevesebb a bűncselekmény az Oktoberfesten

pátriárka

I. Bartholomaiosz konstantinápolyi pátriárka Pannonhalmán

KVÍZ

KVÍZ: Beszéljünk magyarul!

esküvő

Tűzoltók sorfala az esküvőn

csirke

Mit főzzek holnap? Van egy ötletünk! V.

hő

Keletre húzódott egy melegrekord

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.