Régió

Az állomásépület után a kocsijavító műhely is megújult Sopronban

Sopron | Hivatalosan is átadták a GYSEV Zrt. kívül-belül megújult kocsijavító műhelyét Sopronban. A létesítmény az elmúlt időszakban teljes rekonstrukción esett át: új vágányokat és szerelőaknákat építettek, szekcionált kapuk biztosítják a vasúti járművek mozgatását, emellett új nyílászárók és korszerű LED-es világítás teszi modernné a munkakörülményeket. A soproni kocsijavító műhely a felújítási munkálatok alatt folyamatosan üzemelt.
Új Szó Nálunk

2023. március 29. 15:00

kocsijavító SOpron
Mindegyik szerelőakna fűtött és korszerű LED-világítással rendelkezik a felújított kocsiműhelyben.  - Fotó: GySEV

A soproni kocsijavító műhely felújítási munkálatai 2020 őszén indultak. Az egyes munkafázisokat olyan ütemben kellett tervezni és elvégezni, hogy ezek mellett is üzemelni tudjon a létesítmény: a személy és teherkocsi karbantartást a rekonstrukció időszakában is folyamatosan végezték a GYSEV szakemberei. 

A felújítás során a műhelycsarnok mindhárom vágányát teljes egészében újjáépítették. Két vágány alatt teljes hosszban szerelőaknát alakítottak ki, ezek közül az egyik mellett a vágány hosszának feléig oldalakna is létesült. Mindegyik szerelőakna fűtött és korszerű LED-világítással rendelkezik. Az épület új fűtőrendszert, sűrített levegős rendszert és energiatakarékos világítást is kapott. 

A rekonstrukció ideje alatt beszereztek egy új, nyolc oszlopos csoportemelő berendezést is, amellyel a hosszú, konténerszállító teherkocsik emelése is lehetséges. Fontos műszaki fejlesztés volt, hogy a speciális, erősített padlónak köszönhetően mindkét szerelőaknás vágányon tudnak járműemelést végezni. A segédműhelyek, az étkező helyiség, a belső raktárak és a vizesblokk is teljesen megújult, ugyanígy a javítóműhely melletti irodaház is, illetve mellette zöld mezős beruházásként egy új szociális épület is elkészült.

 Az utazóközönség számára látványos beruházás volt a soproni vasútállomás épületének felújítása, átalakítása, amelyet tavaly év végén adhattunk át. A külső szemlélőnek kevésbé érzékelhető a kocsijavító műhelyünk megújítása, számunkra azonban ez is kiemelkedő jelentőséggel bír, hiszen személy- és teherkocsijaink, illetve partnereink járműveinek folyamatos javítását, karbantartását mostantól mai, modern körülmények között végezhetik szakembereink – mondta el az átadó ünnepségen Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója. 

A technika fejlődésével a vasúti járművek is egyre modernebbek lesznek, és korszerűbb, gyorsabb, precízebb karbantartást igényelnek. A korábban felújított, szombathelyi motorműhely FLIRT motorvonatok karbantartására is alkalmas, a soproni mozdonyműhelyben Siemens Vectronok karbantartását tudjuk elvégezni. Nagy örömömre szolgál, hogy Sopronban most már egy modern, jól felszerelt kocsijavító műhely áll rendelkezésünkre. Gratulálok a munkatársainknak, hiszen folyamatosan dolgoztak, miközben a kocsijavító műhely rendkívül nagyszabású felújítási és átalakítási munkálatait elvégezték – hangsúlyozta Varga András, a GYSEV Zrt. gépészeti igazgatója. 

A soproni kocsijavító műhely teljes felújítása 600 millió forintba került, az összeget a GYSEV Zrt. saját forrásból biztosította. 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
búza

Jó lehet idén a búzatermés, a kukoricahozam már kevésbé

Dolmány EMma világbajnokság

A legjobbak közt is jó tudott lenni a soproni hegyi futó

bécsi egyetem

Nagyobb valószínűséggel lesz depressziós, aki elhízott

Volánbusz

Változik a menetrend a Volánbusznál, néhány járat megszűnik, de lesznek újak is

© WH International Services / Regina Hügli

Gázfüggetlenség: Turbó fokozatban építik ki a távhőt

Novarock

Novarock Nickelsdorfban: Nem baj a sár, ha van sör (VIDEÓ)

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.