Sport

A rock and roll soproni királykisasszonyai a dobogó tetején

Sopron | Több mint tíz éve táncol együtt az öt licista lány, akik a tavalyi első helyezés után idén is aranyérmesek lettek az akrobatikus rock and roll Diákolimpiáján csoportos formációban.
Új Szó Nálunk

2023. június 2. 09:00

rock and roll líceum
Molnár Nóra edzővel évek óta dolgoznak együtt a licista lányok, mindnyájan sokat utaznak a közös munka érdekében. 

Stílszerűen azt írhatjuk, hogy a csillagok szerencsés együttállásának köszönhetően a Galaxy Rock and Roll Club öt lányból álló formációja kivétel nélkül a Líceum tanulója. Mondjuk már nem sokáig, mert ketten elballagtak, de most még azok, így a szombathelyi klub sportolói a Líceumot képviselhették a Diákolimpián. Bak Angelika (12.D), Vargha Kitti (11.C), Vargha Zita (11.D), Zalaváry Enikő (10.D) és Zalaváry Hanna (12.D)  tíz éve, kisgyerekként ismermedtek meg az akrobatikus rock and roll alapjaival és edzőjüknek, Molnár Nórának köszönhetően hosszú ideje táncolnak együtt, egy formációt alkotva. 

- Petőházán vannak az edzéseink, ott találtunk megfelelő magasságú próbatermet, itt találkozunk hetente többször, és ide utazik Szombathelyről az edzőnk is. Összeszokott ötösfogat vagyunk, két testvérpár és én - mondja mosolyogva Bak Angelika. Társnőivel együtt rendkívül büszke az elért eredményekre, de a mosolyában már ott bújkál némi szomorúság is...

líceum
Amikor még kislányokként táncoltak.

- Ketten most érettségizünk, ami azt jelenti, hogy a Líceumnak többé már tudunk érmet szerezni. Hárman még maradnak ugyan, de ez a formáció annyira együtt van, hogy nélkülünk nem akarnak nevezni. S bár mi mindent el fogunk követni, hogy sikeres felvételi után a fővárosi egyetemről is visszajárhassunk edzeni és  versenyezni, azért ez a jövő egyelőre még elég bizonytalan - ad magyarázatot erre Angelika. 

Az akrobatikus rock and roll királykisasszonyai azt is elmesélték, hogy működik náluk a versenyzés. A nyári táborokban állítják össze a következő szezon koreográfiáját, amit azután hónapokig gyakorolnak, finomítanak. Most már annyira tapasztaltak a licista lányok, hogy maguk is hozzáadhatnak egy-egy ötletet a műsorhoz. Sőt, mint kiderült, már saját csoportjaik is vannak, edzőként oktatják a kisebbeket Sopronban, Petőházán, Hegykőn és Kópházán. Vargha Kitti tanítványai is indultak a Diákolimpián, és kategóriájukban második helyezést értek el.

líceum
Minden mozdulat kiszámított és alaposan begyakorolt.

A versenyeken az akrobatikus elemeket tekintve különböző nehézségi fokok vannak, a licista csapat a majdnem legnehezebb kategóriában indult. A szerepeket tekintve tartó és dobó feladatok vannak, Zalaváry Enikő pedig az úgynevezett végrehajtó, vagyis ő az, akit társai fel-fel dobnak. 

- Amikor elkezdtük, még Enikő volt a legkisebb és a legkönnyebb. Bár azóta jócskán megnyúlt, maradt ebben a szerepben - mesélik a lányok nevetve. 

Az akrobatikus rock and roll Diákolimpiáját Celldömölkön rendezték meg és a licista formáció hat csapat közül bizonyult a legjobbnak. A tanulás és az edzések mellett a lányoknak volt idejük és energiájuk még regionális és országos versenyekre is, jelenleg kategóriájukban az ötödik legjobb formáció a  Galaxy Rock and Roll Club öt licista táncosa. 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
eu

A magyarok többsége szavazni akar az uniós választáson

tojás

Mit főzzek? Tojáspörit!

kvíz

KVÍZ: Így ragozzuk a neveket

infláció

A magyar infláció még mindig az EU-átlag feletti

kisautó

Ez nem játék, ez csalás

benzinkút, benzin, tankolás

Átfordulnak az árak a kutakon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.