Sport

Babát vár Natasa Kovacevic, az amputált lábú volt győri kosaras

Szerbia | Idén férjhez ment Natasa Kovacevic, a Győr korábbi szerb kosárlabdázója, aki Sopron felé tartva 2013-ban csapatával súlyos buszbalesetet szenvedett, s amputálni kell térd alatt az egyik lábát. Most örömmel jelentette be: kisbabát vár. Lejjebb görgetve elolvashatja, fiú lesz-e vagy lány?
Cséfalvay Attila

2022. november 28. 18:00

kosárlabda
Fotó: Natasa Kovacevic Facebook-oldala

„Túléltem a 2013. szeptember 7-i szörnyű autóbalesetet, de a bal lábamat térdnél amputálták. Az egy másik élet kezdete volt. Az életünket megváltoztató helyzetekben megtanuljuk értékelni és élvezni az apró dolgokat. Az autóbaleset előtt sok mindent természetesnek vettem. Elfelejtünk a pillanatnak élni. A prioritásaim megváltoztak” – így beszélt nemrégiben az életéről Natasa Kovacevic korábbi győri kosárlabdázó. Mint ismert, 2013 szeptemberében a győri kosárlabdázók busza Sopron felé tartva kisodródott és felborult, Fűzy Ákos vezetőedző és Tapodi Péter klubigazgató elhunyt, több játékos súlyosan megsérült. Natasa Ivanovicnak egyik lábát térd alatt amputálni kellett, protézist kapott.

Azóta sok dolog történt vele: tavaly kapta meg a francia lovagi érdemrendet, az erről szóló dokumentumon Emmanuel Macron francia elnök aláírása szerepel. A sportért tett magas szintű elkötelezettsége és a rászoruló fiataloknak és sportolóknak adott támogatása miatt kapta a rangos kitüntetést. Tavaly év végén jelent meg a The Skok / The Leap című dokumentumfilm az életéről, melyben megosztja inspiráló történetét - rengeteg jelenetet Győrben vettek fel. 

Idén férjhez ment, nemrégiben pedig örömmel tudatta: kisbabát vár. "Két nagyon fontos döntést a várandósságom alatt: az első egy szülés előtti teszt elvégzése a babám genetikai egészsége érdekében. A második pedig az őssejtek megőrzése gyermekemnek. Most már a családom és én is nyugodtan, türelmesen és nagy örömmel várjuk Szófiánk érkezését" - közölte. 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
cukkini

Mit főzzek? Töltött cikkinit!

mező

Az eső és a lehűlés is jót tett a növényeknek

KVÍZ

KVÍZ: Hány tenger mosta partjainkat?

kamion

Stop a kamionstopnak május elseje előtt

munka

Az Audi Hungaria őrzi dobogós helyét a legnagyobb foglalkoztatók rangsorában

app

Tudja, hogyan áll az adózással? Nézze meg appon!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.