Sport

Bunyó az ETO-győzelem után (VIDEÓ)

Győr | A Fradi elleni bajnokavató tartja a nézőcsúcsot az ETO Parkban, amikor 2013-ban 1-0-ra nyert a győri csapat. Április 19-én vagy 20-án hosszú idő után újra a Ferencváros érkezik Győrbe a Magyar Kupa elődöntőjében. A Fehérvár elleni tegnapi kupameccs után a vendég szurkolók áttörték a kerítést, a nagyobb balhét a rendezők akadályozták meg. A győri szurkolókat viszont a meccs után fél óráig nem engedték ki a stadionból.
Cséfalvay Attila

2022. március 4. 12:53

ETO
A „Vidi” kipipálva, jöhet a Ferencváros a Magyar Kupában - Fotó: ETO FC Győr

Hét éve, 2015 márciusában játszott utoljára egymás ellen az ETO és a Ferencváros, akkor a Thomas Doll vezette Fradi az Üllői úton 3-0-ra verte a Quaestor-csőd árnyékában futballozó Miriuta-csapatot, melynek az volt az utolsó szezonja az NB I-ben. Áprilisban a Magyar Kupa elődöntőjében újra összecsap a két csapat. 

A másodosztályú ETO óriási bravúrral, a Fehérvár legyőzésével jutott el idáig, s már a tegnapi meccsre is jóval több szurkoló látogatott ki a másodosztályban megszokottnál, igazi kupahangulat volt Győrben. Miután csütörtök este kiderült, hogy az elődöntőben a Ferencváros érkezik az ETO-stadionba, máris hatalmas az érdeklődés az összecsapásra. 

Hosszú ideje csak a Nyugati szektort használhatják a szurkolók, kérdés, hogy a kora tavaszi összecsapásra elég lesz-e az egyik oldalt megnyitni. A stadion jelenlegi befogadóképessége 16 ezres, a nézőcsúcs jelenleg 13 ezer 700 fő: a 2012/13-as szezon huszonhetedik fordulójában, épp a Ferencváros elleni mérkőzésre voltak kíváncsiak ennyien, melyen 1-0-s győri győzelem született, s ezáltal biztossá vált a klub negyedik bajnoki címe. 

Visszatérve még a Fehérvár elleni csütörtöki meccsre: a két szurkolótábor között nem túl jó a viszony, a szpíkernek többször is figyelmeztetnie kellett a kilátogatókat a sportszerű buzdításra. A győztes győri gól után aztán elszabadultak az indulatok: a fehérvári drukkerek áttörték a kerítést, s az ETO-sok közé siettek. A biztonságiak azonban közéjük álltak, egy-két pofon, földrevitel így is volt, s érett a nagyobb balhé. Végül aztán a lefújás után a pár száz vendégszurkoló helyett a kétezres hazai drukkereket „zárták be”, mintegy fél órán keresztül nem hagyhatták el a stadiont, nehogy utcai összecsapások legyenek. 

A Hungarian Fanatics videóját itt láthatják az incidensről.

Emlékeztető: 

ETO-Fehérvár FC 2-1 (0-1) 

Gólszerző: Kiss (60.), Farkas (11-esből 92.) illetve Petrjak (43). Kiállítva: Fiola (72.) 

Harapós ETO-t láthattak a kilátogatók csütörtökön, olyat, amilyet már régen. Petrjak egy bombagóllal a vendégeknek szerzett vezetést, ám a bátor ETO Kiss Máté szabadrúgásgóljával egyenlített. Fiola második sárgája után még jobban felbátorodott a győri csapat. A végén Óvári ügyes alakításával a játékvezető könnyű síppal befújt büntetőjét Farkas értékesítette. Ezzel óriási bravúrral bejutott a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé az ETO, ellenfele április 19-én vagy 20-án a Ferencváros lesz. 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
palacsinta

Mit főzzek? Gombás palacsintát!

útépítés

Autósok figyelem, itt várható torlódás!

kvíz

KVÍZ: Könnyű, mint a pihe

benzinár

Semmi izgalom a kutakon

kmion

Ez történik, amikor elalszik a kamionos (VIDEÓ)

sport

Focimeccsek a Vasastól a Liverpoolig

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.