Sport

ETO: tulajdon, viszonyok

Győr | Hivatalosan se nem Világi Oszkárnál, se nem a vejénél, Jan van Daele-nél, hanem egy holland alapítványnál landolt mostanra az ETO futballklub. Ez legalább kiderül a cégadatbázisból (kérdés persze, miért volt erre szükség), azt viszont még mindig nem árulta el senki, ki vette meg árverésen a stadiont és a teljes ETO Parkot. Nyártól pedig a feljutás a cél, most úgy hallani, továbbra is Klausz Lászlóval a kispadon.
Cséfalvay Attila

2022. május 12. 17:00

ETO
Sok a kérdés, kevés a válasz a klub és a stadion tulajdonviszonyairól. Fotó: szerző

Az etofutball.blog vette észre nemrégiben, hogy bár mindenki úgy tudja, hogy Világi Oszkár az ETO tulajdonosa, hisz személyesen jelentette be év elején a városházán a klub megvásárlását, az Opten cégadatbázisában a csapatot működtető ETO Futball Kft. tulajdoni szerkezetében történt változás szerint Mányi József 100 százalékos tulajdoni hányadát egy frissen bejegyzett cég, a Circum Kft. vásárolta ki. Az új tulajdonos is egy egyszemélyes kft., amit a belga Jan van Daele birtokol: ő a dunaszerdahelyi futballcsapat sportigazgatója, Világi Oszkár veje. 

„Március közepén Jan van Daele eladta az üzletrészét egy amszterdami bejegyzésű alapítványnak, név szerint a Stichting Administratiekantoor ETO-nak” – írta a blog az Optenre hivatkozva. Mi is utánanéztünk, s ugyanezt láttuk. 

Kerestük Soldos Pétert, az ETO ügyvezetőjét, kérdezvén, miért volt szükség holland alapítványi tulajdonba adni a klubot, ő azonban jelezte, nem az ő kompetenciájába tartoznak a tulajdonviszonyokkal kapcsolatos ügyek. 

A klub eddig nem kommunikálta, hogy miért volt szükség alapítványi tulajdonba adni az ETO-t. Felröppentek olyan hírek, hogy azért, mert a DAC-nak és az ETO-nak nem lehet ugyanaz a tulajdonosa – de, lehet. Ez csak akkor lenne problémás, ha mindkét csapat nemzetközi kupában indulna. Erre azonban a másodosztályú győrieknek egyelőre nagyon kevés az esélyük. 

Ami pedig az ETO jövőjét illeti: Világi februárban világossá tette, hogy az ősszel induló pontvadászatban a feljutást tűzték ki célul. Bár még két forduló van hátra ebből a bajnokságból, most úgy hallani, Klausz László maradhat a vezetőedző. 

A klub tárgyal a várossal is, mert kevés az edzőpályája, keresik a bővülés lehetőségeit. Soldos az operatív ügyekkel foglalkozik, szakmai kérdésekben Van Daele az irányító, a sportigazgató Hannich Péternek egyelőre nem tisztázott az itteni jövője. 

Ami pedig a liciten értékesített stadion, az edzőközpont és az ETO Park tulajdoni viszonyát illeti, arról sem kommunikált a klub. Világi Oszkár februárban még kérdésünkre azt mondta, nem tudja, ki lett az árverés nyertese. Márpedig fejlesztések szükségesek, amit jól mutat, hogy a Fradi elleni Magyar Kupa elődöntőn nem tudták megnyitni a keleti lelátót az állapota miatt (s mert nem is kértek rá engedélyt az illetékes hatóságtól). Információink szerint a világítással is voltak gondok – ezekre már keresik a megoldást. 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
paprika

Mit főzzek? Töltött paprikát!

autó

Így oldja meg a vészhelyzetet! (VIDEÓ)

KVÍZ

KVÍZ: Ez egy jó választás!

ETO

Az ETO FC kinevezte az új edzőt

benzin

Pénteken ismét árcsökkenés lesz a kutakon

Nagy István

Az agrárminiszter gratulált az óvári polgármesternek, majd a világ minden részéről özönlöttek a lájkok

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.