Sport

Mi vagyunk a Győri ETO, hej, hej! – Ismét első osztályú focicsapata van a városnak

Győr | Az ETO FC Győr kilenc év után visszajutott az NB I-be. Ajkán nyert a csapat úgy, hogy a döntetlen is elég let volna a sikerhez. A helyszínen sok győri buzdította a csapatot, este a Széchenyi téren pedig nagy ünneplést csaptak a szurkolók.
Új Szó Nálunk

2024. május 27. 07:00

ETO
Mendes Riquelme, az ETO FC Győr játékosa ünnepli gólját - Fotó: MTI/Katona Tibor

Az ETO FC Győr 1-0-ra legyőzte a vendéglátó és a mérkőzést emberhátrányban befejező Ajkát a labdarúgó NB II 34., utolsó fordulójának vasárnapi játéknapján, ezzel feljutott az élvonalba. A győriek kilenc év szünet után szerepelhetnek majd újra az NB I-ben.

Merkantil Bank Liga NB II, 34. (utolsó) forduló:

FC Ajka-ETO FC Győr 0-1 (0-1)
Gól: Riquelme (25.)
Kiállítva: Csemer (79., Ajka)

Gyirmót FC Győr-Szombathelyi Haladás 2-1 (2-1)
Gól: Madarász (10.), Soltész (45+1., 11-esből), illetve Pintér (2.)
 
Credobus Mosonmagyaróvár-BFC Siófok 1-3 (1-0)
Gól: Csóka (13.), illetve Varjas (53.), László D. (58.), Németh B. (71.)

A győri csapatot szépszámú szurkolótábor várta este fél 10-kor a Széchenyi téren, ahol a játékosok és a klub vezetői megkapták a bajnoki ezüstérmeket.

Többek között Világi Oszkár, a csapat tulajdonosa is színpadra lépett és átvette az érmet, akit a szurkolók korábbi kritikus megjegyzése miatt ezzel a rigmussal köszöntöttek: Világi, itt van a tábor, Világi, itt van a tábor, Világi, itt van a tábor! Aztán a klub elnökét is nagy ovációval fogadta az ünneplő tömeg, hiszen a rég várt siker mégis csak a szlovákiai üzletember segítségével sikerült. 

Nagy volt a boldogság a színpadon és a szurkolók soraiban is, a hangulat pedig bizonyította, hogy Győr első osztályú focicsapatot érdemel.

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
olimpia

Szilágyi Áron csodát tehet

Dézsi

Kórházi ágyáról küldött V betűt Dézsi Csaba András

csirke

Mit főzzek? Csirkét zöldségekkel!

benzinár

Nem is olyan drága a magyar benzin?

munka

Többen dolgoznak itthon és külföldön

otthonfelújítás

Pontosítások jelentek meg az otthonfelújítási programban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.