Sport

Kirkely eddigi másodedzője is Győrben folytatja

Győr | Eldőlt, hogy Ulrik Kirkely hozza magával Győrbe eddigi segítőjét, a szintén dán Kristian Danielsent.
Somodi Géza

2023. március 23. 17:30

Kristian Danielsen
Kristian Danielsen - Fotó: Győri Audi ETO KC

Tovább bővül a Győri Audi ETO KC edzői stábja nyártól – közölte honlapján a klub. Az már korábban eldőlt, hogy Ulrik Kirkely veszi át a csapatunk irányítását júliustól, most pedig biztossá vált, hogy az Odense csapatából jelenlegi másodedzője, Kristian Danielsen  is követi őt Győrbe. 

Korábban az Új Szó Nálunknak Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője nyilatkozta, elképzelhető, hogy változás lesz a segédedzői poszton is. Nos, ez ma már valóság, a fiatal dán szakember váltja ezen a poszton Raphaelle Tervelt, bár róla konkrétan nem szól a friss híradás.  

„Az új vezetőedzővel történő megegyezést követően elkezdődött a 2023/24-es szezon kérdéses posztjainak véglegesítési folyamata. Ennek egyik pontja volt a megfelelő másodedző személyének kiválasztása. Ulrik Kirkely-vel közösen több lehetőséget számba vettünk, és végül úgy döntöttünk, hogy szerződést ajánlunk jelenlegi segítőjének, Kristian Danielsennek. A fiatalember nagyon jó ajánlólevéllel rendelkezik, sok hasznos tapasztalatot gyűjtött már eddigi pályafutása során. Egy elhivatott, kézilabdának élő szakemberről van szó, aki remekül kiegészíti vezetőedzőnket. Biztos vagyok benne, hogy érkezése nagy erősítést jelent klubunk számára” – nyilatkozta most Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője. 

Az Odense Handball sportigazgatója, Trine Nielsen a következőket mondta az Odense honlapján: „Nem titok, hogy nagyon szerettük volna Krisztiánt a klubnál tartani, és sokat tettünk is ennek érdekében. Amikor Dánia egyik legnagyobb kézilabdaedzője van a kezedben, helytelen lenne nem küzdeni azért, hogy a klubnál maradjon. Folyamatosan jó párbeszédet folytattunk, mindkét fél által elvárt dolgok megértésével és tiszteletben tartásával. Most megtaláltuk a megoldást, és ennek örülök.”

A dán szakember eredetileg 2024-ig kötött szerződést az Odense Handball csapatával, de a győri klub most kivásárolta a szerződéséből. 

„Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy csatlakozhatok a Győri Audi ETO edzői csapatához. Büszke, nagy hagyományokkal és ambiciózus célokkal rendelkező klubról van szó, amely egyben engem is motivál, és amiért keményen fogok dolgozni nap, mint nap. A keret a világ legjobb játékosaiból áll, és remélem, hogy az apró részletekben szerzett tudásom előre tudja vinni a csapatot, és egyénileg a játékosokat is. Amikor az Audi Aréna Győrben jártam ellenfélként, mindig fantasztikus légkört tapasztaltam a szurkolók részéről, és már alig várom, hogy most egy oldalon lehessek velük." – mondta Kristian Danielsen az Audi ETO honlapján.

Az Odense oldalán hozzátette: „Mindig is az volt az edzői álmom, hogy egy nap a Győr Audi ETO KC edzője legyek. Ez a lehetőség most adódott, így bár nehéz döntés volt elengedem az izgalmas odensei projektet és nem utolsósorban a lányokat, módom nyílt egy hatalmas álmot valósítani!"

A 35 éves dán szakember 2019 óta erősíti az Odense csapatát, ez idő alatt két bajnoki címet és egy kupagyőzelmet is szerzett, emellett a legmagasabb EHF Pro Licenc edzői képesítés birtokosa. 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Rába

Idén sem fizet osztalékot a Rába

kvíz zene

KVÍZ: Lányok, asszonyok, férfiak és nők

polie

Tucatnyi gyanúsított van már a rendőrkapitány ügyében

sport

Csúcsrangadó a férfi kézilabdában

bíróság

A fellebbezés súlyosabb ítéletet hozott a kábítószerrel kereskedő férfiak ügyében

hori

A halak számára ma fontos lehet az intuíció

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.