Sport

Szintet lép a balatoni Bringakör

Magyarország | Már 108 kilométeren teljesen felújított kerékpárúton tekerhetünk a Balaton partján biztonságosan.
Új Szó Nálunk

2022. május 18. 15:30

Balatoni Bringakör
A Balatoni Bringakör egy szakasza Balatonszárszónál. Fotó: NIF Zrt.

A jó idő beköszöntével egyre többen veszik elő a bringákat és tekernek hazánk kerékpárútjain. Az elmúlt években jelentősen megnövekedett a kerékpározást, mint aktív turisztikai formát választók száma, ezért a NIF Zrt. beruházásában megvalósuló kerékpáros fejlesztések kiemelt jelentőséggel bírnak. Mind közül a leglátványosabb előrehaladást a 205 kilométer hosszú Balatoni Bringakörön tapasztalhatják majd meg a kerékpározók az idei szezonban.

A Bringakör fejlesztésének célja, hogy a több mint húsz éve kijelölt kerékpáros útvonal felülvizsgálatával, ideális nyomvonal mentén tegyék biztonságossá és komfortossá a közlekedést a biciklis turisták számára.

A NIF Zrt. tájékoztatásából kiderül, a Bringakör komplex fejlesztése már 2019 áprilisában kezdődött. Az elmúlt években több szakasz megújult, sok részen pedig jelenleg is folynak a felújítások, melyek ősszel befejeződnek. Ennek eredményként a tavalyi évhez képest az idei szezon kezdetére további 40 kilométeren újult meg a Bringakör.  Májusig 108, az év végéig pedig összesen 114 kilométeren haladhatnak korszerűbb úton, kényelmesebben a bringások a Balaton körül.

Jelenleg az útvonal 6,2 kilométeres szakaszán van folyamatban a kivitelezés. Az év végére így összesen 47,4 kilométeren újítják fel az útvonalat, 51,7 kilométeren felfestik a burkolatjeleket és kihelyezik a tájékoztató- és KRESZ táblákat. A NIF 2019-ben megkezdett fejlesztéseinek eredményeként az év végére mintegy 15,1 kilométeren tekerhetnek a kerékpárosok biztonságosabban, az autós forgalomtól elválasztva az újonnan kiépített kerékpárúton.

A Bringakör kiindulópontja Balatonalmádinál van, de a Budapest - Balaton biciklis útvonal Balatonakarattyán csatlakozik be a balatoni kerékpárkörútra. A déli part Balatonakarattyától Balatonboglárig tartó fejlesztése tavaly év végén befejeződött.  Az északi parton a Bringakört érintő Balatonfűzfő - Aszófő közötti szakaszának harmadik ütemében érintett településeken (Balatonfűzfő, Balatonalmádi, Csopak, Balatonfüred, Aszófő) 2021. december elején fejeződtek be a munkálatok. Itt aszfaltozási munkákat végeztek, burkolatjeleket festettek fel és útirányjelző táblákat helyeztek ki.

Az Örvényes és Tihany közötti szakasz átépítése is befejeződött, így az elkészült szakaszokon már korlátozások nélkül lehet kerékpározni.

 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Bőny

Késelés: érthetetlen az, ami a bőnyi iskolában történt

chili

Mit főzzek? Babot!

kvíz

KVÍZ: Valamiről híresek ezek a helyek

Sopron

Sopron az egyik nyertese a turizmus bővülésének

menetrend

Figyelem, a szerda most ünnepnap!

Facebook

Az EU-nak nem tetszik, amit a Meta művel a választások kapcsán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.