Sport

Már az edzés előtt nagy tapsot kapott az Audi ETO (GALÉRIA)

Győr | A hagyományoknak megfelelően nyílt edzést tartott a Győri Audi ETO KC szerdán. A szépszámú közönség vastapssal köszöntötte és búcsúztatta is a csapatot a mintegy kétórás gyakorlás elején és végén.
Új Szó Nálunk

2023. augusztus 1. 08:00

ETO

Jó érzés lehet győri kézilabdás hölgynek lenni, hiszen egy edzésre is több százan voltak kíváncsiak, saját becslésünk szerink mintegy hat-hétszázan. És a bevonuló csapatot felállva, vastapssal üdvözölték a szurkolók. 

Szabó Tamás nemzetközi igazgató köszöntőjében felhívta a figyelmet, hogy egy éles edzést láthatnak a nézők. S bár csak tréning volt, többször is felcsattant a taps egy-egy szép megoldás láttán. A szurkolóknak érdekes volt látni, milyen gyakorlatok révén alakul ki a csapat játéka. Az látszott, hogy a pörgős feladatok a gyors játékra fókuszáltak.  

Nyilván a legnagyobb újdonságokat nem egy nyilvános edzésen fogja bemutatni a csapat, amelyre bárki bemehet, de azért több minden kiderült. A feszes védekezés (több kemény jelenetet is láthattunk) és gyors támadásépítés lehet a jellemzője a csapat megújuló játékának.  

Az edzés után a szurkolók találkozhattak kedvenceikkel, számos autogram és fotó készült. Tapintható volt, hogy a szurkolók, akik közül sokan ETO-mezben érkeztek, már nagyon várják az első meccset.  

Az edzés után több játékos is nyilatkozott az MTI-nek. Fodor Csenge elmondta, a következő szezonban olyan kiegyensúlyozott teljesítményt kell nyújtaniuk, hogy ne legyen kérdés, hogy megnyerik a bajnokságot és a Magyar Kupát is. 

A Bajnokok Ligája-szereplés kapcsán megjegyezte, akár vissza is üthet, hogy a másik csoportban erősebb csapatok vannak. „Nem biztos, hogy mindig jó, ha csak márciusban találkozol egy olyan csapattal, amellyel élet-halál meccset játszol a négyes döntőbe jutásért.”

Hozzátette: ha saját magukkal foglalkoznak, és meg tudják valósítani, amit szeretnének, akkor mindez úgy is alakulhat, hogy a könnyebb csoportban későbbre tartalékolják az erejüket. Meglátása szerint a skandináv vonal, a gyorsabb játék „feküdni fog” a csapatnak. Elmondta, hogy a nyáron érkezett új vezetőedző, a dán Ulrik Kirkely a jól működő dolgokon nem szeretne változtatni a csapatnál, ugyanakkor néhány elképzelést szeretne beépíteni a játékba. Példaként említette a hét a hat elleni játékot és a védekezés néhány elemét. A változások bevezetése a következő hetekben „még ki fog forrni” – emelte ki. 

Szöllősi-Schatzl Nadine elmondta, hogy a múlt héten Telkiben edzőtáborozott a csapat, ami nagyon jó alkalom volt arra, hogy az új játékosokkal és az edzői stábbal is megismerkedjenek. 

„Az edzőtáborban elsősorban az erőnlétre fókuszáltunk, és arra, hogy a csapatot összekovácsoljuk. Kemény és fárasztó edzéseink voltak, de volt egy olyan nap is, amit a csapatépítésre szántunk, kenuztunk a Dunakanyarban és egy szabadulószobában is voltunk” – mondta. 

A BL-szereplésről azt mondta, nem lesz egyszerű dolguk, mert „sok csapat jön felfelé”, de minden tőlük telhetőt megtesznek. 

„Az új játékosok közül vannak, akik még nem szerepeltek a négyes döntőben, ők még jobban ki vannak erre éhezve” – mondta, hozzátéve, hogy a motiváció nagy, ami az edzéseken is meglátszik. 

Szöllősi-Schatzl beszélt arról is, hogy Kirkely más irányt próbál a csapatba vinni azzal, hogy nem kizárólag a kézilabdára fókuszál, hanem a csapategységre, és arra, hogy egy családdá formája a lányokat. „Azt gondolom, ez tényleg egy kicsit más színt fog vinni a csapatba” – mondta. 

A magyar válogatott balszélsőt Kari Brattset, Stine Oftedal és Estelle Nze Minko mellett Ulrik Kirkely beválasztotta a csapatkapitányi négyesbe az előző héten. Ezzel kapcsolatban Szöllősi-Schatzl elmondta, nem számított rá, de örül a felkérésnek. Meglátása szerint a csapatkapitányi négyesben Brattset lesz az első, a feladatokat még nem osztották le, ugyanakkor mindent csapatként működve próbálnak majd megoldani. 

A győriek egy hét múlva Odensébe utaznak edzőtáborozni. Az új szezon előtt öt edzőmérkőzésük lesz, a BL-ben szeptember 10-én, a bajnokságban három nappal később játsszák első meccsüket. 

Galéria
Nyitott edzést tartott az Audi ETO-1
Nyitott edzést tartott az Audi ETO-2
Nyitott edzést tartott az Audi ETO-3
Nyitott edzést tartott az Audi ETO-4
+12
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
kosár

Jól helytálltak a győri kosarasok a bajnoki döntő első meccsén

gulyás

Mit főzzek? Gulyást!

KVÍZ

KVÍZ: Felkiáltójel vagy felkiáltó jel?

EU

Húsz éve csatlakoztunk az Európai Unióhoz

MOL

Nem változik a nagyker ár, mégis sok kúton olcsóbb az üzemanyag

ETO

Szombaton mindenki zöldbe!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.