Sport

Megalakult a Rába ETO Győr SE (FRISSÍTÉS)

Győr | Tizennégy sportszakosztály részvételével és a RÁBA Járműipari Holding Nyrt. névadó szponzori támogatásával megalakult a RÁBA ETO Győr SE – ezt sajtótájékoztatón jelentették, be és természetesen beszámolt Facebook-oldalán Dézsi Csaba András polgármester is. Borkai Zsoltot megdöbbentette az fejlemény.
Új Szó Nálunk

2023. augusztus 30. 15:00

Rába ETO
- Fotó: Facebook/Dr.Dézsi Csaba András

Az új sportszervezet bemutatkozó sajtótájékoztatóján Kovács János, a Rába ETO elnöke kijelentette: „Ezt az egyesületet azért hoztuk létre, hogy egy újabb színfoltot tudjunk bevinni Győr Város életébe. Semmiféle más szándék ebben nem volt.” 

Ez azért hangzott el, mert mint korábban megírtuk, Borkai Zsolt, a Győri Atlétikai Club nemrég megválasztott elnöke úgy véli, az új klub létrehozása a GYAC teljeskörű kiürítését célozza. 

Az bizonyos, hogy a Rába ETO Győr SE névadó támogatója a Rába Járműipari Holding Nyrt. A tájékoztatón pedig ott volt és felszólat Palkovics László, a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki egyben a Rába felügyelőbizottságának elnöke és Hetzmann Béla, a Rába elnök-vezérigazgatója is. 

Az új egyesület szakosztályai: asztalitenisz, birkózás, cselgáncs, e-sport, futsal-futball, kyoukushinkai és shotokan karate, ökölvívás, sportlövészet, szabadidő- és futósport, teke, tenisz, tömegsport és úszás. 

A GYAC szakosztályai pedig: asztalitenisz, atlétika, birkózás, evezés, e-sport, judo, tenisz, ökölvívás, torna, súlyemelés. Azaz jelentős átfedés látható. Hogy melyik szakosztálynak mi lesz a sorsa egyelőre nem világos.  

Minden esetre Dézsi Csaba András polgármester kijelentette, a város mindkét klubot támogatni fogja, bárki bármit mond. 

FRISSÍTÉS:

Nyílt támadást intézett a város a győri sportolók ellen – írta Facebook-oldalán Borkai Zsolt, aki megdöbbenve áll az egész ügy előtt. 

„Amikor nincs pénz a városban, amikor uszodákat zárnak be, akkor épp egy új sportegyesületet létrehozása a legfőbb feladat? Egy évvel az olimpia előtt, valóban arra van szükség, hogy fenekestül felforgassuk a győri sportot?” – teszi fel a kérdést az egykori MOB-elnök, aki meghívta a polgármestert egy szülői értekezletre, hogy választ kapjon a kérdésre: „Polgármester úr, több száz sportoló, szakember, szülő és gyermek várja most azt, hogy mondja el, mi a terve a győri sporttal, mi a terv a GYAC-cal?” 

Dézsi Csaba András korábban ezt írta: „Örülök neki, hogy Győrben virágzik a sportélet és több egyesületen keresztül számtalan gyermek és felnőtt is sportolhat. A versenysport mellett kiemelten támogatjuk a szabadidősportot is! Célunk, hogy minél több gyermek és felnőtt sportoljon.” 

Közös fotón a város polgármestere, a fő támogató Rába vezetői és a Rába ETO szakosztályainak képviselői. - Fotó: Facebook/Dr.Dézsi Csaba András
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
KVÍZ

KVÍZ: Felkiáltójel vagy felkiáltó jel?

törvényszék

Javítóintézetbe küldték a késelő kislányt – voltak-e jelei a krízisnek?

sport

Női kosár, bajnoki döntő, első meccs

érettségi

Itt az idei érettségik menetrendje

Fotó: valasztas.hu  

Adott ajánlást a választások előtt? Ellenőrizze!

hori

A ráknak ma érzelmileg intenzív napja lehet

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.