Sport

Szilágyi Liliána Győrben: Lássuk hova vezet ez a románc?

Győr | „Eltűnt a félelem, az állandó teljesítmény- és megfelelési kényszer, könnyebb lettem, szinte súlytalan, terhek nélkül lebegtem a víz felszínen és engedtem, hogy ez az érzés szétáradjon minden porcikámban” – így élte meg Szilágyi Liliána, amikor év elején medencébe ugrott, s Győrben folytatta a felkészülést.
Új Szó Nálunk

2022. március 6. 13:39

Szilágyi Liliána
Ismerős, jó érzés kerített a hatalmába, otthon vagyok, megérkeztem, nem is tudtam, hogy ennyire hiányzott – írta Szilágyi Liliána. Fotó: Instagram

Ahogy a Győri Új Szó is megírta, az úszó fontos bejelentést is tett: „Az elmúlt időszak mindemellett a sportról szólt, elkezdtem újra az úszást és Győrbe költöztünk. Vannak céljaim a medencében is, erről, a terveimről, a gyógyulásom átélt tapasztalatairól és sok minden másról is igyekszem megosztani majd információkat veletek és bízom abban, hogy ez megfelelő motivációt, netán támaszt is tud majd nyújtani nektek.”

A Győri Új Szó úgy tudja, hogy Szilágyit Petrov Árpád segíti Győrben. Egy versenyen rajthoz is állt, versenyen kívül nevezett be, 50 és 100 pillangón úszott. Előbbi távon 28,4-gyel csapott a célba, utóbbin 1:02-vel. Ez a legjobb idejétől több mint négy másodperccel maradt el, de az áprilisi országos bajnokságon tovább faraghat rajta. Budapest júniusban világbajnokságot rendezhet, ha képes a javulásra, bekerülhet akár a világbajnoki csapatba is. Augusztusban Rómában Európa-bajnokságot rendeznek.

Most Instagram bejegyzésében arról ír, milyen volt az első csobbanás a győri medencében.

„Január 3-án, másfél év múltán először ugrottam fejest a medencébe és egyben egy új életbe. Nem tudtam mire számíthatok, hogyan fogom érezni magam és volt bennem egy jó nagy adag aggodalom és félelem is. Fog-e még akkora örömet jelenteni az úszás, mint sok évvel ezelőtt? Vajon ezt a lelkileg megterhelő időszakot és annak lezárását, a lelki folyamatok beérését, hogyan tudom az uszoda közegével egységbe rendezni? Ezekkel a kérdésekkel a fejemben lépkedtem bizonytalanul a medence partján a rajtő fele. Rutinból, teljesen automatikusan jöttek a megszokott mozdulatok, úszósapka, szemüveg felvesz és mielőtt elkalandoztak volna jobban a gondolataim már a víz alatt is voltam. Átölelt a hideg. Ismerős, jó érzés kerített a hatalmába, otthon vagyok, megérkeztem, nem is tudtam, hogy ennyire hiányzott. Lent maradtam a víz alatt, hogy körbenézzek. Minden ugyanolyan mint volt, a csempék, a pályaelválasztó kötelek, töretlenül biztonságot sugalltak. Mégis valami bennem máshogy reagált. Másodpercekbe telt míg rájöttem, hogy mi változott: eltűnt a félelem, az állandó teljesítmény- és megfelelési kényszer, könnyebb lettem, szinte súlytalan, terhek nélkül lebegtem a víz felszínen és engedtem, hogy ez az érzés szétáradjon minden porcikámban. Megragadva a pillanatot kezdtem el tempózni, a víz, a terhek távolléte, a megtisztulás mind az új lehetőségek felé vezettek. Adtunk egymásnak egy új esélyt. Az első találkozó jól sikerült és torkomban dobogó szívvel, izgatottan várom a folytatást. Lássuk hova vezet ez a románc.”

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
idójárás

Borúra derű következik

lasagne

Mit főzzek? Vega lasagnét!

kvíz

KVÍZ: Tudja, hol van Balaton?

Fertő-Hanság Nemzeti Park

Indul a nemzeti parkok hete, csodálkozzon rá a természetre

kórház

Újabb részletek Fico sérüléseiről – még életveszélyben van

eső

Enyhíti az aszályt a következő napok kiadós esőzése

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.