Sport

Úszó VB: ma jöhet az első arany

Budapest | Milák Kristóf a legjobb, Kenderesi Tamás a hatodik idővel jutott a 200 méter pillangó fináléjába a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokság harmadik versenynapján. A döntők ma hat óra után lesznek (a pillangó háromnegyed hétkor).
Sudár Ágnes

2022. június 21. 17:00

Milák Kristóf
Milák Kristóf Fotó: Magyar Úszó Szövetség

Milák az úszás után elmondta, edzője, Virth Balázs egy „értékelhető úszást” kért tőle az elődöntőben: 
„Ne fürödve jussak a döntőbe, hanem úgy, ahogy csináltam. Komoly úszás legyen, olyan dinamikával, technikával, ami önbizalmat ad majd a fináléra, hogy ott is jól menjen.” Milák hozzátette, hogy megnyugtatásra inkább a trénerének van szüksége. 

Szintén 200 pillangón indul Kenderesi Tamás, aki ezúttal is a frászt hozta a nézőkre, mivel 150 méternél még jó két testhossz volt a hátránya, ekkor azonban elképesztő hajrába kezdett és 29.05 másodperces utolsó ötvennel – Milák hajrája 29.57 volt – a harmadik helyre jött fel. Az 1:54.79 perces eredmény idei legjobbja, amivel hatodikként került a fináléba.  

„Jó volt ez így, nem? Sikerült azt hoznom, amit elterveztem. Azt továbbra is tartom, hogy az Európa-bajnokságon jobb formában leszek, de most a keddet szeretném még jobban megcsinálni” – nyilatkozta Kenderesi. (Forrás: MTI) 

A mai úszószámok délután:  

  • elődöntők, döntők (18.00-tól): 
  • férfi 800 m gyors DÖNTŐ 
  • női 200 m gyors DÖNTŐ 
  • férfi 100 m gyors elődöntő (Szabó Szebasztiánnal) 
  • női 50 m hát elődöntő 
  • férfi 200 m pillangó DÖNTŐ 
  • férfi 50 m mell DÖNTŐ 
  • női 200 m pillangó elődöntő 
  • férfi 200 m vegyes elődöntő 
  • 4×100 m vegyes vegyesváltó DÖNTŐ 
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
ETO

Az ETO FC kinevezte az új edzőt

benzin

Pénteken ismét árcsökkenés lesz a kutakon

KVÍZ

KVÍZ: Ez egy jó választás!

Kuznyecov

Már nem Kuznyecov az ETO FC edzője

Nagy István

Az agrárminiszter gratulált az óvári polgármesternek, majd a világ minden részéről özönlöttek a lájkok

sport

Liverpooli rangadót rendeznek, ami fontosabb a szokásosnál

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.