Sport

Bizakodó szurkolók találkoztak magabiztos játékosokkal (GALÉRIA)

Győr | Szurkolói ankétot tartott hétfőn a Győri Audi ETO KC. Mindez egy önbizalommal teli, bizakodó, vidám, de komoly gondolatokat is megfogalmazó összejövetelt takar. Úgy tűnt, mindenki boldog, hogy részese lehet a következő idénynek.
Somodi Géza

2023. augusztus 29. 08:00

Audi ETO
- Fotó: Somodi Géza

Természetesen ezúttal is tapssal köszöntötte a mintegy két-háromszáz szurkoló az érkező csapatot. Szabó Tamás operatív igazgató vezette le az eseményt, a bemutatások után sorra interjúvolta meg a pulpituson helyet foglalókat. 

Először Endrődi Péter ügyvezető beszélt. Nem hagyott kétséget afelől, hogy a következő szezonban sem lehet más a cél, mint megvédeni a bajnoki címet, kiköszörülni a magyar kupa döntőjében elszenvedett csorbát és bejutni a BL Final Fourba. De fokozta is a célkitűzéseket, jó lenne minden meccset megnyerni.  

Mint mondta, alaposan megbolygatták a nemzetközi kézilabdaéletet azzal, hogy évekre előre kívánnak játékosokat szerződtetni, mégpedig nyilvánosságot adva mindennek.

Hamarosan, szeptember közepéig két-három új bejelentés várható. Egy új ETO alapjait akarják lerakni, melyben jó partnerre leltek Ulrik Kirkelyben. 

Az új vezetőedző elmondta, nagy várakozással érkezett Győrbe, sok újdonsággal találkozott, és nagyon jól érzi magát. Új szisztémát alkalmaznak támadásban és védekezésben is, s hogy mindez jól működjön, időre van szükség. Úgy látja, a játékosok jó állapotban vannak, a felkészüléssel is elégedett.  

Ami pedig a szurkolók támogatását illeti, kérdésre válaszolva némi öniróniával elmondta, vereségre egyetlen edző sem emlékszik, így nem tudja felidézni, milyen volt vendégként a győri arénában szerepelni. Azt viszont nagyon várja, hogy a győri közönség támogatása mellett pályára léphessenek a bajnokságban és a BL-ben is. 

A csapatkapitányi team vezetőjéről, Kari Brattset Dale-ról kiderült, jól beszél már magyarul. „Szerintem jó formában vagyunk”, mondta egyebek között. Aztán angolra áttérve kijelentette, a két új edző érkezése jót tett a csapatnak, passzol nekik az játékstílus. Megjegyezte, a csapaton belül erős az összetartás a pályán és azon kívül is. 

A most érkezett játékosok abban megegyeztek, hogy mindnyájuk számára egy álom vált valóra azzal, hogy Győrben játszhatnak. Bruna De Paula azt ígérte, ő minden bele fog adni, hogy minden trófeát megnyerjenek. Rinka Duijndamról kiderült, hogy keresztneve oly ritka Hollandiában, hogy összesen négyen viselik. (Nekünk, magyaroknak inkább a vezetéknevének kiejtése okoz némi gondot.) Elmondta, nagyon meglepte a csapat érdeklődése, sokat nem kellett gongolkodnia. Emilie Hovden egyebek között azt jegyezte meg, hogy némiképp meglepte, hogy Győrben a nyilvános edzésre több néző volt kíváncsi, mint egy bajnoki meccsre Norvégiában vagy Dániában. 

Az álmuk beteljesítők sorát Kristian Danielsen zárta. A másodedző elárulta, éppen Győrött, az arénában fogalmazódott meg benne, hogy egyszer itt akar dolgozni. Hét évet kellett erre várnia, most némi izgalommal várja a jövőt. 

Ezt követően szurkoló kérdések és azokra adott válaszok következtek. Kiderült például, hogy a két kismama, Kristiansen és Solberg szeptemberben, októberben térnek vissza Győrbe. Kirkely pedig a kérdésre, hogy a szurkolók megvegyék-e a jegyeket a Final Fourra azt felelte: Ez egy jó ötlet! 

A program pedig fotózkodással, aláírásgyújtéssel, beszélgetéssel és egy remek gulyással zárult.

Galéria
Szurkolók és játékosok találkoztak-1
Szurkolók és játékosok találkoztak-2
Szurkolók és játékosok találkoztak-3
Szurkolók és játékosok találkoztak-4
+15
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
ETO

Kiütötte az ETO a Mosonmagyaróvárt

brokkoli

Mit főzzek? Brokkolifőzeléket!

kvíz

KVÍZ: Triviális, hogy a pogrom fanatikusok műve

voks

Azt tudta, hogy akinek nincs magyarországi lakóhelye, nem szavazhat, de polgármester lehet?

hitel

Lakáshitel-piac: csökken a költség, egyre többen igényelnek

útfelújítás

Óvatosan az autópályán!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.