Haza és nagyvilág

A szentiváni civilek az Audi vezérkarral tárgyaltak

Győr | „Fantasztikus hírről szeretnénk Nektek beszámolni, ami véleményünk szerint az elmúlt közel 3 hónap munkájának eddigi legnagyobb eredménye” – írták a szentivániak a helyiek által létrehozott Facebook-csoportban.
Új Szó Nálunk

2022. október 24. 15:32

Szentiván
- Fotó: Facebook/Szívügyünk Győrszentiván

Az összefoglalóból kiderül, hogy a találkozó múlt pénteken volt, s azon részt vett az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke, Alfons Dintner is . 

„Alfons Dintner úr felvázolta az Audi Hungária rövid és középtávú terveit, különös tekintettel a járműipari transzformáció egyik fontos elemeként megvalósuló és bővíteni tervezett elektromos motorgyártásra – írják a helyi civiliek, így folytatva aztán: – Szót ejtett az Audi Konszern stratégiájáról is és kitekintést adott a Green Deal-el kapcsolatos járműipari kihívásokra.

Az Audi menedzsmentje hangsúlyozta, hogy a vállalat számára fontos Győr iparának jövőbeni fejlődése, természetesen a vonatkozó környezetvédelmi előírások betartásával, a Szívügyünk Szentiván mozgalom delegációja pedig minden részletre kiterjedően tájékoztatta az AUDI HUNGÁRIA Zrt. vezetését azokról a szakmai, környezetvédelmi és egészségügyi aggályokról, melyeket korábban már több alkalommal is megfogalmaztunk.

Küldöttségünk teljes körűen kifejtette és megindokolta, hogy Győrszentiván lakosságának döntő többsége számára elfogadhatatlan a lakott terület közelében újabb ipari park létrehozása. Úgy gondoljuk, a nyílt légkörnek köszönhetően sikerült minden olyan tényre rávilágítanunk, amelyek véleményünk szerint fontos szerepet játszhatnak egy esetleges beruházás elindítását megelőző folyamatban.

Adódott nézetkülönbség is, pl. azt illetően, hogy megtelt-e Győr, lehet-e még Győrben úgy ipari övezetet létesíteni, hogy az egyéni érdekek ne sérüljenek aránytalanul. Megállapodtunk abban, hogy az érintett témákhoz kapcsolódó, rendelkezésünkre álló dokumentációt utólagosan elküldjük az Audi Hungária részére, további szíves áttekintésre.”

A bejegyzést aztán azzal zárják, hogy „az egyeztetés a tervek szerint tovább folytatódik”. 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
web

Fertő egyenes adásban

angol

Az angol nyelv a legfontosabb

kvíz

MESTERKVÍZ L.: Matulától az olasz líráig

társasház

Még mindig nincs gáz harminc gyárvárosi lakásban

sport

A bajnokságért játszik a Fradi

baleset

Csak minden ötödik kocsin van casco

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.