Helyi hírek

A munkába állást segíti a Soproni Egyetem oktatásfejlesztése

Sopron | A Soproni Egyetem az elmúlt húsz év legnagyobb oktatási reformját hajtotta végre, amelynek középpontjában a szakok minőségének és gazdaságosságának fejlesztése állt.
Új Szó Nálunk

2022. június 27. 18:30

Soproni Egyetem
A Soproni Egyetem is alapító tagja lett a nemzetközi „Természetpozitív Egyetemek Szövetségé”-nek.  


Egységes alapelvek mentén újult meg az egyetem teljes képzési portfóliója. Ez a fejlesztési folyamat a piaci partnerek visszajelzéseire támaszkodott, akik az elkészült tantervek összeállításában is részt vállaltak. A képzések reformálásakor nagy hangsúlyt fektettek a tudás gyakorlati alkalmazására, hogy a hallgatók diplomájuk megszerzését követően képesek legyenek az ismeretek megfelelő szintű alkalmazására.

- Digitális tudásátadási módszerek révén a hallgatók egyes tantárgyak esetében már meg tudják szerezni - minimális oktatói közreműködés mellett -, az elméleti tudást, de képzéseink középpontjában a gyakorlati alkalmazhatóság áll, hogy a hallgatók ezzel is növeljék a munkához jutás és a szakmai sikerek esélyét. A felgyorsult, változásokkal teli mindennapok közepette a gazdasági élet szereplői kész, megfelelő gyakorlati tudással is rendelkező szakemberek képzését várják el. A versenyhelyzetben egy adott pozícióra nagy előnnyel pályáznak azok, akiket feladatokra összpontosítva azonnal munkába lehet állítani - mondta el Dr. Katona György, a Soproni Egyetem oktatási rektorhelyettese.

Az online szolgáltatások segítségével, a gyakorlati oktatás mellett hatékonyabban szervezhető a hallgatók tanulási tevékenysége. Pályázati források felhasználásával létrejön a digitális módszertani központ, amelynek kiemelt szerepe lesz a minőségi digitális oktatási tartalmak megvalósulásában. A modern távoktatási elemek igénybevételével a levelező szakokon is csökkenhet a konzultációs alkalmak száma. A karokon olyan oktatótermek is létrejönnek, ahol a jelenléti oktatás valós időben, online nyomon követhető, ezekbe akár külső helyszínről is be lehet csatlakozni és interaktív módszerek segítségével közös feladatmegoldásokra is lehetőség nyílik. 

- Célunk egy olyan digitális oktatás-módszertani központ kialakítása, amelyben lehetőség lesz kimagasló tartalmi és technikai színvonalú, időről-időre frissülő oktatási anyagok létrehozása, amely a hallgatók számára minimális oktatói tutorálás mellett folyamatosan elérhetővé válik. Fontos különbséget tenni a kényszerből létrejött távolléti oktatás és a távoktatás között, hiszen ez egy olyan módszertani lehetőség, amely az oktatók és a hallgatók közötti személyes konzultáció idejét is felértékeli - tette hozzá a rektorhelyettes. 

Az elmúlt évben a Soproni Egyetem a Szegedi Tudományegyetemmel és a Miskolci Egyetemmel indított közös kurzusokat a hatékony fenntarthatóság témakörében. A projektgazdák kiemelt célja volt, hogy további felsőoktatási intézmények csatlakozásával minél szélesebb körben alakítsanak ki együttműködést a felsőoktatásban, ezáltal egyre több hallgatónak egyre több témát kínálhassanak ebben az új oktatási formában. A forradalmian új kezdeményezés sikere az együttműködés kiszélesítését hozta a Magyar Testnevelési és Sporttudományi és a Pannon Egyetem irányába. Az együttműködő egyetemek a meglévő eddigi hét fenntarthatósági kurzust kibővítve új tématerületekkel fogják erősíteni gyakorlatorientált képzéseiket. 
 
 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
sült

Mit főzzek? Sült karajt!

web

Fertő egyenes adásban

kvíz

MESTERKVÍZ L.: Matulától az olasz líráig

angol

Az angol nyelv a legfontosabb

társasház

Még mindig nincs gáz harminc gyárvárosi lakásban

sport

A bajnokságért játszik a Fradi

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.