Helyi hírek

A Soproni Egyetem minden körülmények között biztosítja az ösztöndíjakat

Sopron | A Soproni Egyetem minden körülmények között biztosítja hallgatói és oktatói számára a külföldi tanulmányok és oktatói munka folytatásához szükséges ösztöndíjakat. Meggyőződésük, hogy hallgatóiknak és oktatóiknak Európai Uniós állampolgári joga részt venni a nemzetközi mobilitási programokban - közölte az egyetem csütörtökön.
Új Szó Nálunk

2023. január 12. 09:42

Soproni Egyetem
A Soproni Egyetem kész akár saját anyagi forrásainak felhasználásával is biztosítani hallgatói és oktatói külföldi tanulmányait, továbbképzéseit. - Soproni Egyetem

"Az Erasmus+ támogatások esetleges felfüggesztésével kapcsolatban megjelent hírek ellenére, a Soproni Egyetem minden körülmények között biztosítja hallgatói és oktatói számára a külföldi tanulmányok és oktatói munka folytatásához szükséges ösztöndíjakat. Meggyőződésünk, hogy hallgatóinknak és oktatóinknak, Európai Uniós állampolgári joga, részt venni a nemzetközi mobilitási programokban. Amennyiben az Európai Bizottság döntésével ezt nem teszi lehetővé, akkor egyetemünk fogja megteremteni ennek feltételeit. Reméljük azonban, hogy hamarosan belátják a döntéshozók, hogy diákjaink és kollégáink tudására és kreativitásra szüksége van az európai közösségnek. Kutatóink pedig nélkülözhetetlenek Európa számára" - közölte a Soproni Egyetem vezetése.

A Soproni Egyetem elmúlt években megszerzett nemzetközi hírneve jelentősen megerősödött és megtisztelő helyre került az európai felsőoktatási térben. Többek között, Magyarországon egyedüliként elnyerte az ENSZ által támogatott Zöld Talár díjat, a közelmúltban pedig arany fokozatú minősítést kapott a fenntartható egyetemek világranglistáján, a Green Metric rangsorban. Kiemelkedően nagy szakmai elismerést jelent számunkra, hogy az Oxford University, egyedüli magyar egyetemként, a Természetpozitív Egyetemek Nemzetközi Szövetségének alapító tagjai közé invitált minket. Mindez bizonyíték arra, hogy helyünk van Európában és egyetemi polgáraink jogosultak részt venni Európa és Magyarország jövőjének formálásban.

- A Soproni Egyetem stratégiájában, kiemelten fontos szerepe van, a nemzetközi tanulmányokat külföldön folytató hallgatók, továbbá oktatói tehetségüket külföldön is bemutató kollégáink támogatásának. Számunkra nem kérdés talentumaink ösztönzése, hanem kötelesség. Szerteágazó európai kapcsolatrendszerünket felhasználva, szükség szerint, mi magunk fogjuk megszervezni hallgatóink és oktatóink nemzetközi mobilitását. Az ehhez szükséges forrásokat az egyetem, amennyiben nem változik meg az Európia Bizottság álláspontja, szükség esetén, saját anyagi forrásainak felhasználásával, de biztosítjuk - mondta el Prof. dr. Fábián Attila a Soproni Egyetem rektora.  

A Soproni Egyetem számos angol nyelvű képzési programot kínál gazdaságtudományi, agártudományi és műszaki és pedagógiai területen, melyre várja az Európai Uniói országaiból érkező Erasmus hallgatókat. 

Röviden, mind a jelenlegi, mind a jövőbeni hallgatók számára biztosítottak az mobilitási ösztöndíjak, a külföldi résztanulmányok és szakmai tapasztalatszerzések feltételei. Az így megszerzett tudást és szakmai gyakorlatot a Soproni Egyetem automatikusan elfogadja majd. 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
sertés

Mit főzzek? Sertéssültet!

szigetelés

Érdekli az új otthonfelújítási program? Ellenőrizze jogosultságát!

MESTERKVÍZ

MESTERKVÍZ LIV.: A Google-tól Pajkaszegig

idős ember

Egyre tovább élnek az emberek

lakás

Már vidéken is 30,8 millió forint kell az első lakáshoz

pünkösd

Tudja, minek az ünnepe pünkösd?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.