Sport

A negyven évvel ezelőtti aranycsapatot köszöntötték (GALÉRIA)

Győr | Az ETO FC kupameccse a Ferencváros ellen jó alkalom volt arra, hogy a klub és a város köszöntse a 40 évvel ezelőtti győri bajnokcsapat tagjait. Felejthetetlen társaság volt, amely éppen az FTC-vel szemben szerezte meg akkor a bajnoki címet. Nagyot fordult azóta a világ.
Somodi Géza

2022. április 21. 16:00

ETO
Fotó:eto.hu

A szerdai meccs azért is volt jó választás, mert annak idején a bajnokságot az Üllői úti FTC-Rába ETO meccs döntötte el, melyet 4-3-ra a győriek nyertek, s ezt a találkozót 1982. április 28-án rendezték. Azaz csupán néhány nap különbséggel éppen 40 esztendeje. 

A szerdai eseményen az egykori csapat tagjai, vezetői mellet megjelent a Mágus lánya, Verebes Krisztina is. A bajnokokat a klub tulajdonosa, Világi Oszkár és Győr polgármestere, Dézsi Csaba András köszöntötte. 

A csapat megjelent tagjai (Magyar Lajos és Burcsa Győző betegség miatt volt kénytelen távol maradni, nekik jobbulást kívánunk) lerótták tiszteletüket az emléktábla előtt, s a már elhunyt játékosokra, vezetőkre emlékeztek. Akik már nincsnek közöttünk: Horváth Béla technikai vezető, Verebes József vezetőedző, Győrfi László pályaedző, Povázsán József és Szűcs Jenő orvosok, Józsa Zoltán gyúró, Kovács László, Mile Sándor, Hornyák Béla, Koltai István, Onhausz Tibor játékosok. 

– Aki ezeket a fantasztikus futballélményeket átélte, soha nem felejti el – mondta Horváth Cs. Attila még az esemény előtt, aki a jubileumi ünnepség ötletgazdája és fő szervezője volt. – Örülök, hogy a klub új vezetése azonnal támogatta az elképzelésemet, így április 20-án, méltó módon, remek körülmények között, több ezer szurkoló előtt ünnepelhetjük meg a négy évtizedes jubileumot.  

Verebes Krisztina is megemlékezett az eseményről Facebook-oldalán:

„Csodálatos napot töltöttünk Győrben. Úgy érzem, méltóképpen megünnepeltük a „győri csoda” 40 éves évfordulóját. Köszönöm a vezetőségnek a lehetőséget és Horváth Cs Attilának a szervezést! A szurkolók kedvessége pedig hab volt a tortán. Aput sokszor idéztük, így tényleg olyan volt, mintha ott lett volna velünk… Megható volt.”

Galéria
A képen balról jobbra, álló sor: Póczik József, Hlagyvik Gábor, dr. Tóth Lajos, Verebes Krisztina, Szániel János, Dézsi Csaba András, Hannich Péter, Szabó Ottó, Pardavi Károly, Hajszán Gyula, Glázer Róbert, Szentes Lázár, Csonka Gyula, Palla Antal, a guggoló sorban: Horváth Cs. Attila, Füzi GÉza, Szijártó László és Kiss Csaba. -1
Köszöntötték a bajnokokat-2
Köszöntötték a bajnokokat-3
Köszöntötték a bajnokokat-4
+7
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
talaj

Csapadékra a napokban nem lehet számítani, de most kellően nedves a talaj

hori

A nyilasra egy kaland most különösen inspiráló hatással lehet

kvíz

MESTERKVÍZ LXXVII.: Eiffeltől az állatorvosig

Kazinczy

Három megyei középiskola a legjobb 25-ben

ETO

Telt házas lesz a zöld-fehér rangadó

SZE

Programok a hídépítés jegyében

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.