Sport

Giro d'Italia: lezárások lesznek az ország több útján (GALÉRIA)

Magyarország | A Giro d'Italia országúti kerékpárverseny miatt péntektől vasárnapig számos helyen kell ideiglenes útlezárásokra készülni. Például a Balatonnál és Budapesten. Mutatjuk, pontosan hol.
Új Szó Nálunk

2022. május 5. 10:30

Giro
Valter Attila, a Groupama-FDJ csapat tagja a Budapestről rajtoló Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny csapatbemutatóján a Hősök terén szerdán  - Fotó: MTI/Illyés Tibor

A háromnapos esemény ideje alatt a verseny útvonalán több órányi teljes útlezárások lesznek pénteken a Budapest-Székesfehérvár-Visegrád útvonalon, szombaton Budapest belvárosában, míg vasárnap a Kaposvár-Nagykanizsa-Balatonfüred útvonalon – közölte a Magyar Közút Zrt.  

A kerékpárosok érkezése előtt – a verseny előírásai szerint - majdnem 3 órával már le kell zárni az érintett szakaszokat, ezért azt kérik, hogy aki teheti, kerülje el a verseny útvonalának térségét. Az érdeklődőknek érdemes arra készülni, hogy a rajtnál és a célnál a gépjárművel parkolás is több időt vehet igénybe. 

Kiemelték, hogy Visegrádon a befutó helyszínét csak gyalogosan lehet megközelíteni, ami a komptól számítva egy órát is igénybe vehet. 

A 71-es főúti versenyszakaszokat érdemes a Balatoni Bringakörön megközelíteni. 

Pénteken Budapestről Dunaújváros, illetve Székesfehérvár, valamint Szentendre irányában a szokásosnál is nagyobb torlódásra kell számítani. Ezen a napon az M0-s autóút déli szakaszán egyes csomóponti ágakat is lezárnak. 

Budapestről Nagymarosra különvonat közlekedik pénteken, ahonnan komp viszi át a nézőket Visegrádra. A komp gépjárműveket nem szállít a befutót megelőző időszakban. Tihanyba vasárnap a komp szintén csak nézőket szállít a versenyt megelőzően. 

Hozzátették, hogy pénteken Budapesten, vasárnap pedig Kaposváron a verseny útvonalán már 10 órától megkezdődnek az útlezárások. Ezek idején az M1-es és M7-es autópálya egyes szakaszai terelőútként is üzemelnek. 

Az országos utakat érintő forgalmi helyzetről érdemes még utazás előtt tájékozódni a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál. 

Galériában mutatjuk a verseny ótvonalát, illetve a budapesti nyitóesemény képeit:

Galéria
A Giro d'Italia Magyarországon-1
A Giro d'Italia Magyarországon-2
A Giro d'Italia Magyarországon-3
A Giro d'Italia Magyarországon-4
+7
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
terelés

Terelések és ballagás lassíthatja a forgalmat ezeken a helyeken

hori

A mérleg lehet, hogy ma kicsit túlérzékenyebb lesz

KVÍZ

KVÍZ: Felkiáltójel vagy felkiáltó jel?

Ítélőtábla

A Győri Ítélőtábla tárgyalja a kegyetlen szülők ügyét

kosár

Jól helytálltak a győri kosarasok a bajnoki döntő első meccsén

gulyás

Mit főzzek? Gulyást!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.