Sport

Újabb játékos hosszabbított az Audi ETO-val – átigazolási helyzetkép

Győr | A Győri Audi ETO KC közölte, Ryu Eun Hee-vel is meghosszabbította a nyáron lejáró szerződését. Maradtak még nyitott kérdések a jövő évi keretben.
Somodi Géza

2023. február 7. 17:00

Ryu
- Fotó: Győri Audi ETO KC

Biztossá vált, hogy a következő szezonban is Ryu Eun Hee és Ana Gros alkotja majd a Győri Audi ETO jobbátlövő párosát. A klubvezetés 1+1 éves hosszabbítást ajánlott a dél-koreai játékosnak, a megállapodást alá is írták. 

Többször többen kritizálták a szezon során a játékos teljesítményét, ami valóban erősen ingadozó volt. A védekezésben végig stabilnak mutatkozott, de támadásban időnként egészen gyermeteg hibákat is vétett. Ugyanakkor volt olyan meccs is, amikor ő vitte a hátán a csapatot. Lehet, hogy éppen a szerződése miatti bizonytalanság zavarta meg a játékost.  

„Eun Hee fantasztikus személyiség, alázatos, szorgalmas sportoló, igazi csapatember. Kiemelkedő játékintelligenciája mellett nagyon jól lát a pályán, okosan olvassa az ellenfél játékát. Egyértelmű volt, hogy szerződést kívánunk vele hosszabbítani. 1+1 éves kontraktusban egyeztünk meg, amelyben mindkét fél dönthet majd a 2024/25-ös szezonról. Örülök, hogy együtt haladunk tovább a közös úton.” - nyilatkozta Endrődi Péter, a Győri ETO Kft. ügyvezetője a klub honlapján. 

„Nagyon örülök, hogy sikerült megegyezni, hiszen nagyon jól érzem magam Győrben és az ETO-ban. A csapat fantasztikus, hihetetlen jó ehhez a közösséghez tartozni. Győrben nincsen soha egyszerű feladat, itt minden nap új csúcsokat kell megdönteni, ami nyilván nem egyszerű, de az élsportban ennél jobb motiváció nem is kell. Örömteli és egyben kihívásokkal teli minden nap, minden meccs, de minden edzés is. Boldog vagyok, hogy továbbra is a Győri Audi ETO-ban szerepelhetek, és ahogy eddig, úgy a jövőben is mindent megteszek a csapat sikeréért.” – mondta Ryu Eun Hee. 

A Győri Audi ETO első ázsiai játékosa Ryu Eun Hee 32 éves. Eddig 62 mérkőzésen szerepelt zöld-fehér mezben, összesen 168 alkalommal talált az ellenfél hálójába. 

Néhány kérdőjel maradt csupán, ami az Audi ETO jövő évi keretét illeti. Nem nyilvános még például, hogy mi lesz Despotovic sorsa, az ő szerződése is lejár a nyáron. Az ő posztjáról távozik Hansen, Kristiansen pedig babát vár. Érkezik viszont de Paula. Itt elképzelhető még erősítés, de ha nem lesz, úgy is megoldható, hiszen Hausted egyre inkább beépül és Nze Minko is bevethető balátlövőként. Egy új játékos leigazolása lenne azonban megnyugtató.

Nem tudni továbbá, mi a helyzet Silje Solberggel, akiről olyan hírek láttak napvilágot, hogy szintén babát vár. Ha valóban így van, ő lesz két éven belül a harmadik norvég kismama az Audi ETO-ban.  

Solberg

Az tény, hogy többször feltűnt a csapat körül Amandine Leynaud. A 35 éves korábbi kapus tavaly Győrből vonult vissza, azaz nem köti szerződés más csapathoz, az ő reaktiválása logikus lépés lenne erre a szezonra. Valakit viszont igazolni kell a következő évadra. Erről már hetekkel ezelőtt lehetett híreket hallani, állítólag már Metzben is látták Leynaud-t a győriek vendégszereplésekor. Akkor végig Toft volt a pályán. Az viszont érdekes, hogy ez után, január 28-án Soljberg védett az MTK ellen, nem mellesleg három gólt is dobott. 

Az interneten több helyen is említették, hogy Győrbe szerződik Emilie Hovden a dán Viborgból. Ő jobbszélső, ezen a poszton pedig két magyar válogatott játékosa van az Audi ETO-nak, Faluvégi és Győri-Lukács, ő éppen most hosszabbított, mégpedig három évvel. Így a hírnek csak akkor lenne értelme, ha szintén babavárás jön szóba. Mindketten fiatal házasok, azaz bármi lehet.

Ez utóbbi témáról korábban kifejtette álláspontját az Új Szó Nálunk-nak adott interjújában a Győri ETO Kft. ügyvezetője, Endrődi Péter, érdemes felidézni szavait. 

INTERJÚ: Kirkely motiváltsága győzte meg az Audi ETO ügyvezetőjét, aki már a jövő játékosaival tárgyal

2023. január 25. 18:00

INTERJÚ: Kirkely motiváltsága győzte meg az Audi ETO ügyvezetőjét, aki már a jövő játékosaival tárgyal
INTERJÚ: Az Audi ETO céljai változatlanok, a fiataloknak pedig jót tenne a külföldi tapasztalat

2023. január 26. 18:00

INTERJÚ: Az Audi ETO céljai változatlanok, a fiataloknak pedig jót tenne a külföldi tapasztalat
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
hori

A rákoknak ma fontos lehet a család

húsvét

Nagy szél és koranyári meleg is lehet

kvíz

KVÍZ: Igazak-e ezek a történelmi állítások?

pesto

Mit főzzek? Tésztát!

gázár

Ünnepi rend a Győr-Szolnál

autópálya

Részegen csalinkázott egy kamionos az autópályán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.