Győr

A civil tiltakozók kiakadtak, Dézsi Győrszentivánon járt beszélgetni, de nem velük: Sik "bicskanyitogató" posztról ír

Győrszentiván | Sik Sándor képviselő meghívására Győrszentivánon járt tegnap a győri polgármester, ahol a fotók alapján zömében nyugdíjasokkal találkozott egy étteremben, ahogy a városvezető fogalmaz, "megbeszélni az aktuális helyzetet". Akik pár hete a fórumra várták, felháborodtak, hogy szinte senki sem tudott helyben a látogatásáról. Közben az ipari park bővítése ellen tiltakozó civilek az alapvető jogok biztosának területi képviselőjénél ombudsmani panaszt tettek. Sik szerint ebben a formában "bicskanyitogató" lehetett a polgármester posztja.
Cséfalvay Attila

2022. október 7. 10:30

ipari park
Fotó: Dézsi Csaba András Facebook-oldala

Újabb érdekes fejleménnyel folytatódott az ipari park fejlesztési körüli nézetkülönbség a helyi civilek és a városvezető között. Miután Sik Sándor, a városrész képviselője néhány napja közösségi oldalán arról írt, hogy egy akkumulátorgyár idetelepülése komoly egészségügyi kockázatot jelentene, most a győri polgármestert meghívta egy helyi beszélgetésre. Dézsi Csaba András tette mindezt közzé tegnap, hozzátéve, "megbeszélni az aktuális helyzetet" érkezett. Tájékoztatta a klub tagjait az ipari park bővítésének tervéről is, s azt ígérte, ezek a megbeszélések folytatódnak. A fotók alapján nagyjából 20-30, zömében nyugdíjas hallgatta a polgármestert, a többezres szentiváni tiltakozó közül senki sem tudott a látogatásról és az egyeztetésről. Ezt zokon is vették, pláne, hogy a néhány hete tartott lakossági fórumra hiába várták a szervezők a polgármestert. 

Sik Sándor ma délelőtt közösségi oldalán úgy fogalmazott: "rendkívül sajnálom hogy polgármester úr a tegnapi baráti, vacsorával egybekötött klub összejövetelt LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓKÉNT említette, pedig privát klubtalálkozó volt! A találkozón felidéztük Szentiván történetét, szó esett a közművesítésről, az iskolákról, a gazdasági helyzetről és természetesen szóba került a Gipz övezet és az akkugyár kérdése is! Hangsúlyozom, hogy semmiféle lakossági fórumról nem volt szó csupán klubszerű beszélgetésről melyre más vendég mellett polgármester urat is meghívtam! Jelezte, hogy egyéb elfoglaltsága miatt nem tud eljönni, de a délután folyamán értesített, hogy mégis váratlanul meglátogat minket! Sajnálom, hogy egy privát rendezvényen történő megjelenése miatt engem ér negatív kritika, holott egy nyár elején klubnak tett ígéretemet tartottam csak be!

Mivel Polgármester Úr posztjában lakossági tájékoztatót írt valamint azt, hogy folytatjuk, azonnal felhívtam, és kértem kiposztolt ígéretének betartására! Egy családos fiatalokkal történő klubszerű beszélgetést javasoltam, mellyel egyetértett! Remélem hogy hamarosan megtörténik! Sajnálom hogy minden jószándékú megmozdulásom ellenérzést szül, bár magam is úgy érzem, hogy ez a poszt ebben a kontextusban “ bicskanyitogató” volt és minden jószándékom ellenére én vagyok a ” villámmhárító”! Szeretném, ha nyugvópontra kerülne az ipari park ügye,mely amúgy rengeteg szentiváninak ad munkahelyet és örömmel jelenthetem hogy az akkumulátorgyár létesítésének esélye egyre inkább csökken! Az AUDI és más cégek is felelősen gondolkodva támogatják az egészséges környezet ügyét! A találkozó szervezését segítők közreműködésével vállalom". 

Közben szintén tegnap a szentiváni civilek Győrben, az alapvető jogok biztosának területi képviselőjénél ombudsmani panaszt tettek. Ebben a területrendezési eljárás környezetvédelmi és eljárás jogi vélt szabálytalanságokat emelték ki. 

Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Mosoni-Duna-híd

Végleg eldőlt, hogy nem lesz Mosoni-Duna-híd

könyvhét

Helyszínváltozás a könyvhéten – Mi is ott vagyunk a kiállítók közt!

szúnyogírtás

Annyi a szúnyog, hogy muszáj ezen a héten is bevetni a katasztrófavédelmet

Bende

Könyv mellé színház erre a hétvégére

tanárok

Több, mint 80 ezer aláírás a státusztörvény ellen

Románd

Keresik a 120-130 éves lakókat – mert még mindig az ő nevükön van a kert

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.