Haza és nagyvilág

Egy évesek lettünk: a 12 legütősebb cikk, amit NÁLUNK olvastak először

Észak-Dunántúl | Ugye tőlünk tudta meg, hogy rendőrök vitték el a Petz-kórház főorvosát, költözhet a Bercsényi-iskola, megtalálták a hatéves Zórát, aki egy péri telekről kóborolt el? Ott voltunk a legelején, amikor egy közmeghallgatáson elindult a szentiváni tiltakozás az akkumulátorgyár ellen, mi írtuk meg azt is először, hogy bezárhat az Arrabona Ételbár, bizonytalan a Karolina Kórház sorsa, videón mutattuk, ahogy januárban egy tűzoltó úszott be a jéghideg Rábába egy sodródó nőért, fotón pedig, hogyan pakolják rogyásig a szlovák autót Győrben az árstopos liszttel. Számvetés egy év után, miért érdemes bennünket olvasni.
Új Szó Nálunk

2023. március 10. 13:00

kep

Éppen egy éve indult az Új Szó Nálunk, március 10-én tettük ki az első híreket az oldalra, s csak reméltük, minél több valódi híreket fogyasztó olvasót sikerül magunk mellé állítanunk. Azóta több mint négyezren vagyunk a Facebook-oldalunkon, két és fél milliónál is több kattintást érünk el havonta az oldalon. A születésnapon bemutatjuk azt a 12 cikket, amelyek az elmúlt egy év legolvasottabbjai voltak, s amikről elsőként írt az Új Szó Nálunk.

Erős kezdés: a miniszter fake news-nak nevezte hírünket

karolina
Fotó: karolinakorhaz.hu

A mosonmagyaróvári Karolina Kórház helyzete bizonytalan, a jelenlegi funkciója 2022 végéig biztosított – írtuk tavaly nyáron, mire Nagy István agrárminiszter közösségi oldalán reagált, fake news-nak, vagyis álhírnek nevezte cikkünket.

Friss fejlemény, hogy 2023 márciusától már csak hétfő reggel nyolc és péntek délután négy között lehet szülni Mosonmagyaróváron… 

Tényleg bezárnák januártól a Karolina Kórházat?

2022. június 21. 08:53

Tényleg bezárnák januártól a Karolina Kórházat?

Több ezer diák költözhetett volna, ha...

imi
Kovacsics Imre, a Rába Quelle cégcsoport ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: „Tanár vagyok én is az eredeti végzettségem szerint, s amikor meghallottam, hogy valami baj történhet itt, tudtam, hogy segíteni kell." 

Biztos forrásból értesültünk tavaly ősszel a Győri Szakképzési Centrum energiamegtakarítási tervéről, mely szerint október 15-től a Bercsényit bezárhatják, a tanulók a Baross iskolába költöznek, a Barossba járók a Deákba, ahol délelőtt az egyik iskola, délután a másik diákjai tanulhatnak.

Ezt az elképzelést később el is ismerte a centrum, s reméljük, hogy elsőként megjelent cikkünk is segített felgyorsítani az egyeztetéseket a Bercsényi termálvizes fűtési lehetőségéről, ami aztán később megoldást jelentett, így mindenki maradt a helyén.

A Győri Szakképzési Centrum kiadta az ukázt: Tizennyolc fok, a Bercsényi, a Baross és a Gábor László költözhet

2022. szeptember 28. 13:30

A Győri Szakképzési Centrum kiadta az ukázt: Tizennyolc fok, a Bercsényi, a Baross és a Gábor László költözhet

Vitték a lisztet, mint a cukrot

liszt
A győri gyárvárosi hipermarket parkolójában ez a látvány fogadta a bevásárlókat. Többen látták az akciót. Fotó: olvasó-tudósító

Nagyot ment az az olvasói fotónk, amin egy szlovák rendszámú autó látható a győri Lidl előtt, amit rogyásig pakoltak árstopos liszttel. 

Kintről folyamatosan fordultak az autó utasai az újabb adagokért, benn az üzletben meg ugye erősen fogyott a termék. Egy másik olvasónk is szemtanúja volt, úgy látta, szervezetten, de minden szabályt betartva hordta ki egy hat fős csapat az árstopos termékeket, nemcsak a lisztet, hanem az olajat is.

Hová tűnt a liszt a gyárvárosi hipermarketből?! Ott lehet a szlovák rendszámú kocsiban?

2023. január 17. 14:00

Hová tűnt a liszt a gyárvárosi hipermarketből?! Ott lehet a szlovák rendszámú kocsiban?

Életmentés a jéghideg Rábából

élet

Az Új Szó Nálunknál olvashatták először, s csak nálunk láthatták azt a videót, amin a győri tűzoltók mentettek ki egy nő a folyóból idén januárban.

Két bercsényis diák vette észre a sodródó testet, ők rohantak segítséget kérni – majd kaptak elismerést tettükért nem sokkal később. A nőt kihűléssel vitték kórházba, komolyabb baja nem esett.

VIDEÓ: A tűzoltó főtörzsőrmester a jéghideg Rábába úszott be a sodródó nőért

2023. január 31. 16:35

VIDEÓ: A tűzoltó főtörzsőrmester a jéghideg Rábába úszott be a sodródó nőért

Őrület a határon

határ
Európai uniós alapjog a szabad munkavállalás és a határ átjárhatósága, de ennek most ellentmond a lezárás. - Fotó: PxHere

Az ingázók helyzete kiemelt téma nálunk, csak Sopronból naponta több tízezer ember veszi az irányt Ausztria felé. Az ágfalvi kishatár lezárását, s annak hatását nagyon sokan olvasták; nagy siker volt az a mém-összeállítás is, ami a helyzetükről született. 

Lezárják az ágfalvi kishatárt

2023. február 16. 13:35

Lezárják az ágfalvi kishatárt

Zóra túlélte a fagyos éjszakát

Egy siklóernyős talált rá tavaly novemberben az eltévedt Zórára. Fotó: Új Szó 

Nem túlzás, hogy egy ország aggódott a kicsi Zóráért, aki tavaly novemberben kóborolt el a péri telkükről, s csak másnap reggel találták meg. Mi voltunk az elsők, akik hírt adhattunk a csodáról: sértetlenül túlélte a szörnyű kalandot. Később megkerestük a rokonokat, elmondták, mi történt vele azóta.

MEGVAN ZÓRA! (Folyamatosan frissítjük!)

2022. november 14. 09:19

MEGVAN ZÓRA! (Folyamatosan frissítjük!)

Rendőrök vitték el a főorvost

doki
Fotóillusztráció: Police 

Több hónapon át figyelték a rendőrök a Petz-kórház egyik ismert főorvosát, aki a gyanú szerint hálapénzt fogadott el több betegétől is. A kórházban sem tértek magukhoz a történtek után, a főorvosnak távoznia kellett, máshol viszont még praktizálhat. 

Rendőrök vittek el a Petz-kórházból egy osztályvezető főorvost

2022. október 28. 13:14

Rendőrök vittek el a Petz-kórházból egy osztályvezető főorvost

Betelt a pohár Szentivánon

Győrszentiván

Lesz akkumulátorgyár Győrben vagy sem? Tavaly augusztus óta nem tudjuk a választ, akkor hirdették meg az első lakossági tájékoztatást, amelyről azonban a helyiek dühösen és információ nélkül távoztak. Ott voltunk tehát, amikor minden elkezdődött, s természetesen akkor is, amikor a győri polgármester „provokátorozását” visszautasította az egyik érintett. 

Az állítólagos akkumulátorgyár híre lett az utolsó csepp a pohárban - a szentivániak nem kaptak konkrét választ még erre sem

2022. augusztus 5. 14:12

Az állítólagos akkumulátorgyár híre lett az utolsó csepp a pohárban - a szentivániak nem kaptak konkrét választ még erre sem

Bezárási hullám napról napra, hétről hétre

Arrabona Ételbár
Az asztalok megszolgálták a törzsvendégek hűségét, sokmillió gombás melegszendvicset tálaltak már itt. Fotó: Laczó Balázs 

Sopront már korábban elérte vendéglátók bezárási hulláma, Győrt tavaly ősszel és év végén. Mindegyik térségben fontosnak tartottuk, hogy olvasóink tájékozódjanak egy-egy bezárás híréről. A soproni beszámolók után Győrben az Arrabona ételbár bezárása okozta a legnagyobb érvágást, ennek híréről elsőként számoltunk be a nyáron majd arról is tőlünk értesülhettek, hogy a búcsúszerenád közeledtével beindult a melegszendvics turizmus

A vámosszabadi Vidra Csárda bezárásának okait is elmondta nekünk az ügyvezető. Friss hír, hogy várhatóan mégsem adják el a tulajdonosai.

November 26-án zár az Arrabona Ételbár (?) - GALÉRIA

2022. november 7. 19:00

November 26-án zár az Arrabona Ételbár (?) - GALÉRIA

Nosztalgiázni is szeretünk

nyito
Így festett a Mosoni-Duna vasárnap anno - Fotó: Régi Győr

Szívesen írtunk helytörténeti csemegéket is Győr múltjából a népszerű Régi Győr oldal segítségével és fotóinak közlésével. Nyáron többek között a legendásan nyüzsgő vízi életet idéztük fel, máskor a város hajdani mesterségeit, figuráit mutattuk be sok fotóval. 

Amikor ötezren keresték vasárnap a győri folyókat (GALÉRIA)

2022. június 25. 14:00

Amikor ötezren keresték vasárnap a győri folyókat (GALÉRIA)

Változások az Audi ETO csapatánál

Endrődi
Fotó: Győri Audi ETO KC

Nemcsak a régió, de az ország egyik legnépszerűbb sportcsapata a Győri Audi ETO KC. Az elmúlt egy évben jelentős változások történtek a klubnál, melyekről rendre beszámoltunk. Elsőként számoltunk be a fejleményekről például akkor, amikor távozott Bartha Csaba elnök. Az új vezetővel, Endrődi Péterrel pedig kétrészes interjút készítettünk az első bő félév történéseiről, a csapat helyzetéről, eredményeiről és terveiről.

INTERJÚ: Kirkely motiváltsága győzte meg az Audi ETO ügyvezetőjét, aki már a jövő játékosaival tárgyal

2023. január 25. 18:00

INTERJÚ: Kirkely motiváltsága győzte meg az Audi ETO ügyvezetőjét, aki már a jövő játékosaival tárgyal

Minden napra egy kvíz

kvíz

Rövid idő alatt népszerű rovatunk, mondhatni szolgáltatásunk lett a kvíz. Ma már naponta készítünk új fejtörőket. Íme itt az eddigi legnépszerűbb:

KVÍZ: Mennyire jártas a disznóvágásban?

2022. december 23. 12:00

KVÍZ: Mennyire jártas a disznóvágásban?
Támogassa az ujszonalunk.com -ot

Az ujszonalunk.com nem valamivel, valakikkel szemben, hanem egyetlen eszmével azonosulva határozza meg önmagát, ez a tisztességes újságírás, amit olvasói naponta számon is kérhetnek tőle. A hátteret, a függetlenséget garantáló támaszt a Felvidék egyetlen magyar nyelvű napilapjának kiadója adja. A portált helyiek írják, helyieknek. Annak a jól összeszokott csapatnak a tagjai, akiket korábbról ismerhetnek és el is érhetnek. Tiszta hangon, a régi tisztességgel szólalunk meg, nyilvánosságot adva mindenkinek, hogy valós problémákat tárjunk fel, és közösen keressük a megoldást, ütköztetve a különböző nézőpontokat. Így akik fontosnak tartják független helyi sajtó létét, a magukénak érezhetik az ujszonalunk.com -ot, és teret is kapnak benne. Reméljük, hogy sokan gondolják most így: „Erre vártunk!” Fennmaradásunkat, a regionális, független újságírást minden egyes olvasói forint segíti, amit köszönettel fogadunk.

Ha Ön is támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
benzin

Ez várható az üzemanyag fronton

kvíz

KVÍZ: A groteszk szedálja az autokráciát

sport

Angol Ligakupa döntő és a magyar derbi lesz ma a fő szám

köd

Balesetsorozat a ködben (VIDEÓ)

metszés

Metszik a fákat, forgalomkorlátozásra kell számítani

hori

A kommunikáció erős fókuszban van ma az ikrek számára

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.